Ο Κότσις ήταν αόρατος στον αγωνιστικό χώρο. Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να ελέγξουμε εύκολα τον χώρο του κέντρου και να μην αποδειχτεί κομβικό το γεγονός ότι δεν είχαμε στην αρχική μας σύνθεση ποδοσφαιριστή να μεταφέρει την μπάλα. Οποιος είχε την μπάλα είχε χρόνο και χώρο ώστε να στοχεύσει στην κίνηση στον χώρο συμπαίκτη του και μπορέσαμε να βγάλουμε φάσεις από μακρινές μεταβιβάσεις. Σε αυτό έπαιξε ρόλο πως η άμυνα των Ρουμάνων ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου και σε όλες τις στοχευμένες σέντρες μπορούσε ο επιθετικός μας να πάει πρώτος στην μπάλα. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, ένα παιχνίδι που μας δινόταν η δυνατότητα να γίνουμε εύκολα απειλητικοί, παρότι δεν μπορούσαμε να τρέξουμε την μπάλα.

Αργοί στο κέντρο

Οι αδυναμίες, βέβαια, των Ρουμάνων σε τίποτα δεν μειώνουν την αξία της επιτυχίας της Εθνικής μας. Είναι μεγάλη υπόθεση που έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε ξεκάθαρο πλεονέκτημα και να υπερτερούμε σε ποιότητα και σε προσωπικότητες απέναντι σε μια ποδοσφαιρική δύναμη που πριν από μία δεκαπενταετία μας έβλεπε με υπεροψία. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι παλαίμαχοι Ρουμάνοι πίστευαν πως η κλήρωση με την Ελλάδα ήταν η ιδανική για να επιστρέψει η χώρα τους στις μεγάλες διοργανώσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς μας δίνουν τις απαντήσεις τους στο γήπεδο. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, αν θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο στο Μουντιάλ. Στα προκριματικά που πέρασαν μπορεί να μαζέψαμε πολλούς βαθμούς, δεν ήμασταν όμως αυτοί που έπρεπε.

Απαντήσεις οι διεθνείς

Η τριάδα των Τζιόλη, Κατσουράνη, Μανιάτη στον χώρο του κέντρου μας κάνει πολύ αργούς τόσο στην αναχαίτιση όσο και στη δημιουργία. Κάτι που φάνηκε ακόμα και στο παιχνίδι με τους Ρουμάνους. Αλλωστε, την ξεκάθαρη ανωτερότητά μας τη βγάλαμε στο μικρό διάστημα που έπαιξε ο Καραγκούνης, όπου τους κλείσαμε στην περιοχή τους και αναδείξαμε το πόσο ανώτεροι είμαστε. Στο 15λεπτο που μπήκε ο αρχηγός μας οι Ρουμάνοι δεν πέρασαν τη σέντρα. Ο παίκτης-κλειδί στο παιχνίδι της Παρασκευής ήταν ο Σαλπιγγίδης. Ο «Σάλπι» έκανε τα πάντα. Προσέφερε αμυντικά κερδίζοντας την προσωπική του μάχη με τον Ρατ, δημιούργησε και σκόραρε.

Η δόξα στον Μήτρογλου

Τη δόξα την έκλεψε ο Μήτρογλου με τα δύο υπέροχα τέρματα που πέτυχε. Το παιδί έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα τα τελειώματά του και ο σωματότυπος που διαθέτει με τη δυνατότητα που έχει να παίρνει το πρώτο βήμα από τους αντίπαλους στόπερ τον βοηθά να ελευθερώνεται. Είναι φανερή και η βελτίωσή του και στα υπόλοιπα θέματα. Εχει ωριμάσει πολύ ως προσωπικότητα, κάτι που αποδεικνύεται ακόμα και από τον τρόπο που επέλεξε να πανηγυρίσει τα δύο τέρματα που πέτυχε, αλλά και σιγά σιγά συμμετέχει όλο και σε περισσότερους τομείς του παιχνιδιού. Η ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έχει φτάσει σε επίπεδα που οι σκάουτερ πλέον μπορούν να παραβλέψουν και κάποιες αδυναμίες. Είναι, επίσης, σημαντικό πως ο Μήτρογλου λόγω σωματότυπου και του χώρου που κερδίζει από τον αντίπαλο στόπερ μέσα στην περιοχή τροφοδοτείται εύκολα.

Πηγή: Goal