Facebook Pixel Και ο 'Αγιος... πεντάρα θέλει!
| 2013-11-17 17:08:00

Και ο 'Αγιος... πεντάρα θέλει!

Και ο 'Αγιος... πεντάρα θέλει!

Για πρώτη φορά σε επίσημο ματς, η ΑΕΚ ξεπέρασε το “φράγμα” των 3 γκολ επικρατώντας 5-0 του Αγίου Νικολάου, για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Γ'Εθνικής. Χατ τρικ ο Ντακόλ, σκόραραν Πεταυράκης και Πλατέλλας.

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ'Εθνικής προκρίνεται η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 5-0 του ΑΟΑΝ. Η Ένωση έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι, σκόραρε πολλά τέρματα, πρόσφερε θέαμα και ικανοποίησε για μία ακόμη φορά τους χιλιάδες οπαδούς της που ήρθαν στο ΟΑΚΑ το μεσημέρι της Κυριακής.

Ρόμβος το πρώτο... αίμα!

Με πολλές αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα είχε 11άδα της ΑΕΚ στο ματς Κυπέλλου με τον Άγιο Νικόλαο, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Τριγλία Ραφήνας. Ο Τραϊανός Δέλλας επανέφερε τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια, με την αμυντική τετράδα να αποτελούν από αριστερά προς τα δεξιά οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης και Αργυρίου. Στα χαφ, ο Γεωργέα ανέλαβε ρόλο κόφτη, Ρόβας και Ανάκογλου τοποθετήθηκαν ως εσωτερικοί χαφ και στην κορυφή του ρόμβου, ο οποίος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο ματς της Ένωσης, πήρε θέση ο Γροντής (ο οποίος σε κάποιο σημείο άλλαξε θέσεις με τον Ανάκογλου). Ντακόλ και Μπρέσεβιτς αγωνίστηκαν στην κορυφή της επίθεσης, συμπληρώνοντας το 4-4-2 του προπονητή της ΑΕΚ.

Έπιασε τον Πεταυράκη απ'τα κέρατα...

Στα πρώτα λεπτά εξελίχτηκε ένα παιχνίδι κέντρου με την ΑΕΚ να έχει μία υποτυπώδη κυριαρχία και την κυκλοφορία της μπάλας και να ψάχνεται να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κασσωτάκη. Για ένα τέταρτο η Ένωση προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα χωρίς να καταφέρει να “φτιάξει” κάποια αξιόλογη φάση. Στο 18' όμως, ο Γεωργέας με βαθιά μπαλιά από το κέντρο έβγαλε τον προωθημένο Πεταυράκη μόνο απέναντι από τον Κρητικό γκολκίπερ και το αριστερό μπακ του Δικεφάλου δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ (1-0).

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πορευτούν στα αποδυτήρια, η ΑΕΚ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της από πέναλτι που κέρδισε ο Γροντής στο 42' και εκτέλεσε εύστοχα ο Ντακόλ στο 43' για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος είχε διαμαρτυρηθεί για πέναλτι στο 16ο λεπτό ύστερα από ένα μαρκάρισμα του Κοκολάκη. Ωστόσο, το ριπλέι έδειξε ότι δεν υπάρχει παράβαση.

Αλλαγή συστήματος και τρίτο γκολ

Στο δεύτερο μέρος, ο Δέλλας έβγαλε τον Μπρέσεβιτς και εισήγαγε τον Πλατέλλα, ο οποίος έλειπε από τον Σεπτέμβρη όταν είχε τραυματιστεί στο ματς με το Περιστέρι στην Καλλιθέα. Η παρουσία του 26χρονου μεσοεπιθετικού έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων” και αυτό φάνηκε εξ αρχής. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι με την είσοδο του Κορδέρο η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει αμέσως το 3-0! Ο Ισπανός στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, την οποία έκλεψε στον χώρο του κέντρου, έδωσε στον Ανάκογλου και αυτός με εκπληκτική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ντακόλ που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα του ΑΟΑΝ για να γράψει για 2η φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το που μπήκε ο Κορδέρο άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Ισπανό να παίζει δίπλα στον Γεωργέα, Γροντής, Ανάκογλου στις πτέρυγες, ο Πλατέλλας επιτελικός και κορυφή ο Ντακόλ.

Ασίστ ο Φούλης, καρέ στην... Πλατέλλα!

Η παρουσία του Κορδέρο στο χώρο του κέντρου έδωσε ευχέρεια στον Νίκο Γεωργέα να αποκτήσει μεγαλύτερη ελευθερία στο παιχνίδι του. Ο Φούλης όπως όλοι ξέρετε είναι πανταχού παρών και έδωσε την ασίστ για το τέταρτο τέρμα της Ένωσης. Ο Καλαματιανός αμυντικός, (ύστερα απο κλέψιμο του Γροντή στο κέντρο και πάσα από τον Ανάκογλου) μπήκε από αριστερά στην περιοχή του ΑΟΑΝ “έσπασε” την μπάλα στον Πλατέλλα για το 4-0!

Χατ τρικ από Ντακόλ!

Ο θρίαμβος της ΑΕΚ στην 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Γ'Εθνικής ολοκληρώθηκε με χατ τρικ του Αλεσάντρ Ντακόλ. Ύστερα από σέντρα του Αργυρίου από δεξιά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και έγραψε το τελικό 5-0. Σημειωτέον ότι για πρώτη φορά πέτυχε η Ένωση πάνω από 3 γκολ σε επίσημο ματς. Βέβαια το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 6-0 αν ο Πλατέλλας στις καθυστερήσεις δεν τελείωνε τόσο άσχημα την ευκαιρία που του δόθηκε ενώ ήταν ολομόναχος.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της προκρίθηκε στην 4η αγωνιστική του Κυπέλλου της Γ'Εθνικής όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Αστέρας Βάρης-Θύελλα Ραφήνας.


ΑΕΚ (Δέλλας) Βούρας, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας (60' Κορδέρο), Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Ντακόλ, Ανάκογλου, Γροντής (80' Παυλής), Μπρέσεβιτς (46' Πλατέλλας)

ΑΟΑΝ (Στάθης ): Κασσωτάκης, Πηγιάκης (75' Φαγιάς), Μουτάκης, Κοκολάκης Κ., Δέλλιος, Χρηστάκης, Ιασωνίδης, Καουκάκης (57' Γκέκας), Λεπτοκαρύδης, Κοκολάκης Γρ., Κρανιάτης (65΄Χατζάι)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags