Facebook Pixel Τερματοφύλακας με... καρύδια! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-11-24 10:00:00

Τερματοφύλακας με... καρύδια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τερματοφύλακας με... καρύδια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας γάτος στο doggy style! Η στήλη φιλοξενεί μία απίστευτη απόκρουση σε τοπικό πρωτάθλημα! Δείτε τί "έβγαλε" ο αίλουρος, ο οποίος “έφαγε” την μπάλα σε απόκρυφα σημεία και μίλησε στον Sportdog!

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αποτελούν τις καλύτερες πηγές θεμάτων για εμάς στον σκύλο, ο οποίος αναδεικνύει συνεχώς ό,τι αξιόλογο γίνεται σε ματς τοπικού ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά, ο Sportdog ανακάλυψε βίντεο με μία φοβερή απόκρουση ενός πιτσιρικά τερματοφύλακα! Ο νεαρός γκολκίπερ έπιασε ένα δυνατό σουτ από απόσταση επαφής, με την μπάλα να τον βρίσκει σε πολύ... ευαίσθητο σημείο πάνω στο σώμα του.

Ο λόγος για τον Νίκο Παναγιωτίδη, ο οποίος αγωνίζεται στον Ηρακλή Πτολεμαΐδας. Η φάση που σας περιγράψαμε έγινε στο παιχνίδι του Σαββάτου (23/11/2013) με την Καρυδίτσα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ'ΕΠΣ Κοζάνης! Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, ο 16χρονος τερματοφύλακας τοποθετήθηκε πολύ καλά, τέντωσε το κορμί του για να κλείσει τον διάδρομο προς την εστία και τα κατάφερε.

Τί λέει ο ίδιος για την απόκρουσή του; Ο πιτσιρικάς που κατάγεται από τον ιστορικό Κόμανο της επαρχίας Εορδαίας του Νομού Κοζάνης  (γνωστός για την ιστορική μάχη τουΝοεμβρίου του 1912 μεταξύ των Ελληνικών και Τουρκικών δυνάμεων), ένα χωριό που η ΔΕΗ “εξαφάνισε” από τον χάρτη (για την εξόρυξη Λιγνίτη), μίλησε στον Sportdog.

«Σε αυτό το παιχνίδι έκανα τέσσερις σημαντικές αποκρούσεις. Αυτή ήταν η καλύτερη αλλά δεν βοήθησε την ομάδα μου, αφού δυστυχώς όμως ηττηθήκαμε 1-0 από πέναλτι», σχολίασε αρχικά ο Νίκος, ο οποίος είναι μαθητής της δεύτερης τάξης τεχνικού λυκείου με ειδίκευση ηλεκτρονικού, αλλά θα ήθελε να περάσει στη γυμναστική Ακαδημία.

Αν τον ρωτήσετε, ποιον τερματοφύλακα έχει ως πρότυπο δεν θα δώσει τη συνηθισμένη απάντηση που δίνουν όσοι μικροί γουστάρουν τη θέση των πορτιέρο. «Καλός ο Κασίγιας, ο Νόιερ και ο Τσεχ, αλλά εμένα μου αρέσει ο Ροτζέριο Σένι. Ο Βραζιλιάνος (είναι 40 και δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται με τη Σάο Πάολο) με έχει κερδίσει και μου αρέσει πολύ να βλέπω τις αποκρούσεις του στο Youtube ».

Ο Νομός Κοζάνης έχει βγάλει αρκετούς μεγάλους τερματοφύλακες, όπως ο Ηλίας Ατματσίδης και ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. Από τους δύο, ο Νίκος πρόλαβε εν δράσει μόνο τον δεύτερο, αλλά όπως φαίνεται εκτιμάει περισσότερο τους “αφανείς” ήρωες των τοπικών πρωταθλημάτων. «Ο Γιάννης Περπερίδης είναι η μεγάλη συμπάθειά μου. Παίζει ακόμα στον Εορδαϊκό (Α' τοπικό πλέον) και όταν δεν είχα παιχνίδια, πήγαινα και τον παρακολουθούσα. Είναι γκολκίπερ που δεν φοβάται, βγαίνει δυνατά στις φάσεις και εκπέμπει μία σιγουριά που σε κερδίζει».

Ο μικρός Παναγιωτίδης προπονείται 5 φορές την εβδομάδα με την Ακαδημία Ηρακλή Πτολεμαΐδας, η οποία είναι πραγματικά ένα πρότυπος σύλλογος που διατηρεί δύο δικά της γήπεδα ποδοσφαίρου. Μάλιστα κάθε Τετάρτη υπάρχει ειδικό ατομικό πρόγραμμα για τους τερματοφύλακες τους οποίους προπονεί ο κ. Κουλίδης.

Όπως δηλώνει στον σκύλο, έχει ξαναβγάλει τετ α τετ σαν αυτό στο ματς με την Καρυδίτσα. Ωστόσο, πρώτη φορά τον βρήκε μπάλα σε τόσο ευαίσθητο σημείο του σώματος. Ο τρόπος όμως που βγήκε πάνω στην μπάλα έδειξε ότι είναι τερματοφύλακας με καρύδια ή με κάκαλα όπως λένε και οι συμπατριώτες του Νίκου, Πόντιοι.

Όσο για τους στόχους καριέρας, ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα πήγαινε σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, εφόσον ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα. Δεν θα τον “χάλαγε” όμως και η έξοδος στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκoύ, ενώ στην Ευρώπη υποστηρίζει Νάπολι, Ρεάλ Μαδρίτης και Σουόνσι.

Μακάρι να μπορούσε να πετύχει τους στόχους του και να βρει λιμάνι εκτός Ελλάδας, γιατί ως γνωστόν, η χώρα μας “τρώει” τα παιδιά της. Οπότε δεν θα μπορούσαμε να μήν του ευχηθούμε επιτυχία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags