Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.

Ο κάθε προπονητής που ξεκινάει να δουλεύει σε μία ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου και καλό θα είναι αυτό να εφαρμοστεί και στον ΠΑΟΚ, ειδικά τώρα που ο Ιβάν Σαββίδης έχει το ειδικό βάρος να αποτελέσει "ασπίδα" σε τυχόν αντιδράσεις και που υπάρχει οικονομική σταθερότητα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εξάλλου, δεν φαίνεται διατεθειμένος να φθείρει την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε το καλοκαίρι.

Τρανό παράδειγμα η δηλωσή του μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη. "Φοβάμαι ότι οι παίκτες δεν αντέχουν έναν τέτοιο προπονητή" τόνισε και επεσήμανε ότι: "Γράφεται ότι ο προπονητής δεν είχε λόγο στις μεταγραφές. Αυτό είναι λάθος. Επικεφαλής είναι ο προπονητής, όλοι λειτουργούμε δίπλα του. Αν ο προπονητής πιστεύει ότι χρειαζόμαστε παίκτες, θα πάρουμε. Ο Στοχ ήταν επιλογή του. Και ο Λούκας. Ο προπονητής δίνει την εντολή να κλείσει μία κίνηση".

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη, λοιπόν, ήταν ξεκάθαρο και αποτέλεσε όαση σε ένα κρίσιμο -αγωνιστικά- διάστημα για τον ΠΑΟΚ, που ο "Δικέφαλος" πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει για να προχωρήσει μέσα σε ήρεμη ατμόσφαιρα και απρόσκοπτος το πλάνο του ο Στέφενς. Και όχι γιατί είναι ο Στέφενς, αλλά γιατί είναι ένας τεχνικός που βιογραφικό του πείθει ότι έχει την δυνατότητα να βάλει γερές βάσεις.

Ενας Στέφενς που προσπαθεί με πράξεις να αποδείξει ότι υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν σε έναν ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε για παράδειγμα ότι συνεχίζει να δίνει ευκαιρίες στον Ολίσε, παρόλο που φέτος ο Λιβεριανός τον έχει "εκθέσει" με τις εμφανίσεις και που δεν δείχνει καμία διάθεση να διορθωθεί. Ο Λόρενς είναι ακόμη μία περίπτωση παίκτη που έχει προβληματίσει και φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο...

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε, εξάλλου, στην πράξη ότι δεν έχει βάθος στο ρόστερ. Γιατί το βάθος δεν μετριέται μόνο με τον αριθμό των παικτών, αλλά και με την ποιότητά τους και την ορεξή τους να παίξουν ποδόσφαιρο. Και ίσως αυτό να πλήρωσε στα μεγάλα παιχνίδια που έδωσε την φετινή σεζόν.
Μπορεί, άλλωστε, και ο ίδιος ο Στέφενς να μην μέτρησε το καλοκαίρι σωστά το βάθος του ρόστερ, αλλά, πλέον, δείχνει να έχει καταλάβει καλά σε ποιους παίκτες πραγματικά μπορεί να ποντάρει.

Πηγή: olapaok.gr