Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου. 

Οι επόμενες ημέρες και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, θα μας δείξουν πώς ακριβώς θέλει να βαδίσει, τι στόχους θα βάλει και σε βάθος χρόνου θα δούμε αν θα τους επιτύχει. Στο ποδόσφαιρο, γιατί στο μπάσκετ έχει ήδη πετύχει πολλά.

Ο Ιβάν Σαββίδης, από την άλλη, ενώ γνωρίζει τα του ποδοσφαίρου θέματα από την προηγούμενη ενασχόλησή του με την Ροστόφ, μοιάζει να θεωρεί ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι… αλλιώς!

Και έχει και ένα ελάττωμα (για τα ΜΜΕ είναι προτέρημα): Μιλάει πολύ.

Βεβαίως και δεν είναι κακό να πιστεύεις στις δυνατότητες της ομάδας που χτίζεις και να λες ότι «πάμε για πρωτάθλημα». Ούτε να λες ότι «πάμε για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Το βλέπεις όμως, ξεκάθαρα στην πορεία ότι δεν σου… βγαίνει. Γιατί μια νέα ομάδα χρειάζεται το χρόνο της. Και σωστά αποφασίζεις να κάνεις την απαραίτητη στροφή λέγοντας πως «χρειάζεται υπομονή γιατί οι ομάδες δεν φτιάχνονται από τη μία ημέρα στην άλλη».

Κι εκεί που λες ότι ισιώνει η κατάσταση και ο Σαββίδης είναι ρεαλιστής έρχεται η δήλωση «θα πάρω τον ΠΑΟΚ από τη Σούπερ Λίγκα, αν η ΕΠΟ δεν είναι πιο προσεκτική σε θέματα διαιτησίας» και αρχίζεις πάλι να απορείς.

Αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 4-0 από τον Ολυμπιακό; Όχι. Αδικήθηκε στο 3-1 επί του Άρη; Όχι.

Ε, τότε γιατί θα πάρει την ομάδα ο Ιβάν από το ελληνικό πρωτάθλημα;

Το που θα την πάει είναι μια άλλη συζήτηση. Γιατί είναι όμως… αρπαγμένος με τη Λίγκα και την ΕΠΟ;

Μα γιατί πρέπει να πληρώσει αποζημίωση στο Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του. Γιατί αλλιώς τα υπολόγιζε όταν έδιωξε το Δώνη από τον ΠΑΟΚ και αλλιώς του ήρθαν τα πράγματα.

Γιατί η υπόθεση Δώνη είναι η πρώτη προσωπική ήττα του Σαββίδη, που είχε λάβει προειδοποιήσεις από τους ανθρώπους του για την πορεία της, αλλά θέλησε να την χειριστεί ο ίδιος. Και όπως αποδείχθηκε, χωρίς επιτυχία.

Βεβαίως και ένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να είναι μονίμως κερδισμένος με όλες τις δουλειές που καταπιάνεται. Θα ήταν αφύσικο. Στον Σαββίδη όμως, η υπόθεση Δώνη μοιάζει να του κόστισε αρκετά.

Για τον ΠΑΟΚ πάντως, έχει μεγάλη σημασία να διατηρήσει ο Ιβάν την ψυχραιμία του και να συνεχίσει το πλάνο λειτουργίας που έχει καταστρώσει, θεωρώντας ως μια κακή παρένθεση την απόφαση να πληρώσει ένα προπονητή που έδιωξε.

Πηγή: pamesports.gr