Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης. 

Γιατί χρειάζονται μεταγραφές για μια δημιουργήσεις ισχυρή ομάδα που θα έχει αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά, κυρίως τη διαιτησία;

Δεν θα χρειαστεί να ξοδευτεί ο Σαββίδης. Δεν είναι απαραίτητο να προκύψει μια ομάδα πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Φτάνει να πιάσει τα πόστα στη διαιτησία για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αμ δεν είναι έτσι. 

Ο Ιβάν Σαββίδης αφομοιώθηκε από το σύστημα κι όσο γράφει χιλιόμετρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναπτύσσει τις ίδιες αδυναμίες που διατηρούν τον ΠΑΟΚ σε θέση κομπάρσου κι όχι πρωταγωνιστή, όπως θα ήθελαν να τον βλέπουν όλοι και κυρίως οι οπαδοί του.

Η γκρίνια για τη διαιτησία, με βάση όσα αντιλαμβάνεται ο ίδιος και κυρίως ό του μεταφέρονται πολλά και διάφορα από τους κατά τόπους μυστικούς και φανερούς συμβουλάτορες, είναι το σύμπτωμα της γνωστής νόσου της μιζέριας.

Η ίαση γίνεται –συνήθως- με τη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργηθεί ισχυρή ομάδα, αλλά, δεν θα φτάσει μόνον αυτό: Θα χρειαστεί να γίνει τελικά γρανάζι (το πιο μεγάλο) του συστήματος.

Όσο για το… κουρασμένο σύστημα που κάνει τις τελευταίες του σπασμωδικές κινήσεις, είναι χρήσιμο όταν μας εξυπηρετεί με κανένα πέναλτι ή με τις κάρτες που γλιτώνουν οι άτακτοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αλλά, είναι «ντροπή» όταν δεν βλέπει το χέρι του Ηρακλή (με τον Αρη) και το χέρι του Μπούρμπου (με τον ΟΦΗ).

Αυτό λέγεται, τα καλά και τα συμφέροντα…

Αυτά λοιπόν υποστήριξε εν ολίγοις ο Ιβαν Σαββίδης όταν δέχθηκε μια ερώτηση μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη και τελικά απάντησε (από μόνος του) συνολικά σε δέκα διαφορετικά θέματα.

Ο έρωτας με το μικρόφωνο, τη δημοσιότητα, δεν είναι παρεξηγήσιμος, όσο οι υποσχέσεις του, τις οποίες είναι άγνωστο αν ακόμη κι ο ίδιος τις θυμάται. Ήταν άλλωστε τόσο εντυπωσιακές:

το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ, τον Ροναλντίνιο, τον Ντρογκμπά και το μέτωπο με τον Ολυμπιακό («θα ξεθωριάσουμε το κόκκινο στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είχε πει).

Στην τελευταία του εμφάνιση, φουριόζος από τη νίκη επί του Άρη, ο Ιβάν εξέθεσε τον Στέφενς, για τον οποίο επιβεβαιώθηκε οριστικά ότι το καλοκαίρι είχε πάει για ψάρεμα κι όχι για μεταγραφές κι άφησε τους υπόλοιπους να αποφασίζουν, αλλά, τώρα, αλίμονο σας…

Ο Ολλανδός θα αποφασίζει για όλα. Για να δούμε. Όχι βέβαια για τη διαιτησία, που ενδεχομένως, στο τέλος θα είναι η αιτία που χάθηκε το πρωτάθλημα.

Ρε μας ψεκάζουν, σας λέω.  

Πηγή: sport-fm.gr