Facebook Pixel Α. Σόμογλου: Έτσι θα πιάσει το... Τζόκερ στο Παρίσι
Ποδόσφαιρο
| 2013-11-27 10:56:00

Α. Σόμογλου: Έτσι θα πιάσει το... Τζόκερ στο Παρίσι

Α. Σόμογλου: Έτσι θα πιάσει το... Τζόκερ στο Παρίσι

Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι της Παρί; Ο Αλέξανδρος Σόμογλου επιχειρεί να καταγράψει τις πιθανότητες επιτυχίας στην αποψινή αποστολή... Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.

“Μπορεί να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο Παρίσι;”... Το συγκεκριμένο ερώτημα θα βασανίζει για λίγες ώρες ακόμη τους φίλους της πειραϊκής ομάδας. “Ασφαλώς και μπορεί” είναι η απάντηση, όπως θα ήταν για οποιοδήποτε παιχνίδι του Champions League, ανεξαρτήτως ταυτότητας αντιπάλων.

Βέβαια για να μπορέσει μια υποδεέστερη ομάδα να αποδράσει με επιτυχία από μια έδρα όπως το “Παρκ ντε Πρενς” θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και αν οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να πιάσουν το δικό τους... Τζόκερ στην πόλη του έρωτα, υπάρχουν έξι αριθμοί που πρέπει να... βγάλει η κληρωτίδα!

  1. Να το επιτρέψει η Παρί

Κακά τα ψέματα. Όταν προσεγγίζουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι πάνω απ' όλα οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Η Παρί είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, με σαφώς πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και μπάτζετ... ιλιγγιώδες για τα ελληνικά δεδομένα. Για να διατηρήσουν ζωντανό το δικαίωμα στο όνειρο οι Πειραιώτες, θα πρέπει να τους το... παραχωρήσουν οι ίδιοι οι Παριζιάνοι. Είναι σαν να επιχειρούμε να απαντήσουμε πριν από οποιονδήποτε αγώνα της Superleague στο ερώτημα “μπορεί ελληνική ομάδα να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη;”. Όπως ισχύει το “αν της δώσει δικαίωμα ο Ολυμπιακός”, έτσι και απόψε ισχύει το “αν δώσει δικαίωμα η Παρί”. Το πρόβλημα για τους πρωταθλητές είναι ότι οι Γάλλοι μετρούν ήδη μία γκέλα (με την Άντερλεχτ) στην έδρα τους...

  1. Να δούμε ξανά τον Ρομπέρτο της Μπενφίκα

Όσο καλή απόδοση κι αν πιάσουν οι δέκα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, βαρόμετρο του Ολυμπιακού θα αποτελέσει η εμφάνιση του... ενδέκατου, ή καλύτερα του... πρώτου! Είναι δεδομένο ότι η Παρί θα ασκήσει πίεση στην “ερυθρόλευκη” οπισθοφυλακή και αν ο Ρομπέρτο δε βρεθεί σε εξαιρετική μέρα, οι πιθανότητες θετικού αποτελέσματος θα... συρρικνωθούν επικίνδυνα.

Δεν αναφέρομαι καθόλου ούτε στον Κώστα Μήτρογλου, ούτε στον Νταβίντ Φουστέρ, ούτε σε κανέναν άλλο παίκτη του Ολυμπιακού. Πιστεύω ειλικρινά ότι για να έχουν ελπίδες οι Πειραιώτες να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα στο Παρίσι ο μόνος “ερυθρόλευκος” ποδοσφαιριστής που... απαγορεύεται να βρεθεί έστω και σε μέτρια μέρα είναι ο Ισπανός πορτιέρο.

  1. Να μην την πατήσει ξανά στα στημένα

Φαντάζομαι ότι τα τρία γκολ που δέχτηκαν από τους Γάλλους στο παιχνίδι του Φαλήρου θα έχουν γίνει μάθημα στους παίκτες του Μίτσελ. Απέναντι στην Μπενφίκα η Παρί είχε επαναλάβει το... πάρτι των στημένων και είχε “καθαρίσει” τους “Αετούς” με απλές εκτελέσεις κόρνερ. Τα εύκολα γκολ απόψε απαγορεύονται.

  1. Ο Σάμαρης να μην αφαιρεθεί δευτερόλεπτο

Δεν τίθεται αμφιβολία ότι ο Έλληνας μέσος αποτελεί την αποκάλυψη της φετινής χρονιάς και μια από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις για τους φίλους του Ολυμπιακού. Ωστόσο ακόμη δε λέει να αποβάλλει ένα... κουσούρι που φαίνεται να τον “στοιχειώνει” από το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην Παρί. Υπάρχουν μικρά διαστήματα – ακόμη και ελάχιστων δευτερολέπτων - κατά τη διάρκεια των αγώνων, στα οποία ο Ανδρέας Σάμαρης μοιάζει να χάνει εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή του. Ακόμη και στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό – όπου δικαιολογημένα επαινέθηκε για την εξαιρετική του απόδοση – υπήρξε φάση στο δεύτερο ημίχρονο που πήγε να προσφέρει γκολ στο πιάτο στους αντιπάλους του και για καλή του τύχη τον έσωσε ο Ρομπέρτο. Με δεδομένη την αξία των μέσων και των επιθετικών της Παρί, αντίστοιχα λάθη απόψε θα πληρωθούν ακριβά...

  1. Να γίνει σωστή διαχείριση των δυνάμεων

Το αποψινό παιχνίδι θα είναι πιθανότατα ιδιαίτερα υψηλού ρυθμού. Η Παρί είναι μια ομάδα που στο γήπεδό της αγωνίζεται με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τη διαχείριση των δυνάμεών τους. Γιατί με τους Γάλλους οι πρωταθλητές θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί σε ολόκληρο το 90λεπτο και όχι σε κομμάτι του αγώνα.

6. Να του χαμογελάσει η θεά Τύχη

Δεν είναι υποτιμητικό για καμία ομάδα να ζητά τη βοήθεια της πιο... αλανιάρας θεάς που υπάρχει στη θρησκεία του ποδοσφαίρου. Αν δεν έχεις τύχη, αποτέλεσμα σε έδρες όπως το “Πάρκο των Πριγκίπων” δεν μπορείς να πάρεις.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags