Κατ' άλλους, βέβαια, μετέβη ο ίδιος αυτοβούλως να παρουσιαστεί προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες με χρέη στο Δημόσιο.
Οπως ακριβώς είχε δοθεί στη δημοσιότητα η ίδια ακριβώς περίπτωση του πάλαι ποτέ φίλου του Ντέμη Νικολαΐδη για χρέη της ΑΕΚ. Οτι δεν τον είχαν πιάσει, αλλά παρουσιάστηκε μόνος του. Για να τον συλλάβουν, λέω εγώ, όπως ισχύει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Χειροπέδες δηλαδή κ.λπ. αλλά χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας. Κι ούτε τη δουλειά του στο πρωινό σεβαστήκανε. Θα χανόταν δηλαδή ο κόσμος αν τελείωνε πρώτα την εκπομπή του; Δεν θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το μεσημέρι ο εισαγγελέας; Τέλος πάντων.
Ο Γιώργος Λιάγκας, το αντίπαλον δέος της πρωινής ζώνης, δηλαδή, έβγαλε προς τα έξω τον διαφορετικό εαυτό του. Δεν δίστασε να ομολογήσει δημόσια ότι και οι άντρες κλαίνε. Οπως κλαίγανε ενίοτε στις ελληνικές ταινίες ο Γιώργος Φούντας και ο Νίκος Κούρκουλος. Οπως έκλαψε ο ίδιος από συγκίνηση παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Κι από τα κλάματα του Γιώργου Λιάγκα πάμε στη διευκρινιστική δήλωση που έτρεξε να κάνει ο Γιαννακόπουλος. Εύλογο ήταν να τρομάξει ο Δημήτρης μόλις είδε το πρωτοσέλιδο με τα 120 εκατομμύρια γιούρο. Οπως έγραψες χθες η ταπεινότητά μου, τα λεφτά πλέον δεν υπάρχουν. Δεν κυκλοφορούν στην αγορά.
Στην πιάτσα. Είτε από Ελληνες είτε από Κινέζους. Και κατέληγε επίσης χθες η ταπεινότητά μου ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Αντίθετα, θα πρέπει να περιμένουμε. «Να περιμένουμε μέχρι να δούμε φως. Μέχρι να δούμε τα πρώτα λεφτά να πέφτουνε στο τραπέζι». Προς το παρόν, στο τραπέζι θα κάτσουν αύριο Πέμπτη ο Αλαφούζος και ο Γιαννακόπουλος προκειμένου να μιλήσουν για τα χρέη.
Ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι πράγματι τα χρέη είναι όσα λέει ο Αλαφούζος: στα 24 εκατομμύρια γιούρο. Αν δεν δέχεται να πληρωθεί απ' αυτόν και τους Κινέζους ο Γιαννακόπουλος, ποιος θα τα πληρώσει; Ο Κανένας, λέει η ταπεινότητά μου. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι από τότε που βγήκανε οι λάσπες, όχι πρόσφατα, ισχύει το αξίωμα που λέει «ο επόμενος πληρώνει για τον προηγούμενο». Οχι μόνο στην ΑΕΚ.
Στον Ολυμπιακό ο Κόκκαλης πλήρωσε τα κερατιάτικα που είχαν αφήσει Κοσκωτάς και Σαλιαρέλης. Στη συνέχεια ο Μαρινάκης ανέλαβε όλες τις εκκρεμότητες του Νταϊφά. Στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος πληρώνει τις αμαρτίες της πολυμετοχικότητας. Είτε με δάνεια είτε βάζοντας και τίποτε ψιλά από την τσέπη του.
Αλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος του κάθε νέου ιδιοκτήτη στο ποδόσφαιρο: να βάλει το χέρι στην τσέπη, πρώτα να καθαρίσει για τα προηγούμενα και μετά να αρχίσει να πληρώνει και για τα επόμενα. Αν δεν υπήρχαν χρέη, άλλωστε, δεν θα προέκυπτε και η ανάγκη σωτήρων. Το να αναλάβεις μια ομάδα χωρίς να πάρεις στην πλάτη σου και τις υποχρεώσεις της μόνο σε μία περίπτωση μπορεί να συμβεί. Να πέσει στη Γάμα Εθνική όπως η ΑΕΚ και να εμφανιστείς στο άσπρο άλογο καβάλα σαν τον Μελισσανίδη.
Αν, λοιπόν, θεωρηθεί ως δεδομένο ότι ο Γιαννακόπουλος και οι Κινέζοι κολοσσοί που είναι δίπλα του δεν πληρώνουν σέντσι από το χρέος του Παναθηναϊκού, κάπου έχουν βιαστεί. Πάντα σ' αυτήν την περίπτωση, θα έπρεπε να περιμένουν. Να περιμένουν μπας και πέσει η ομάδα στη Βήτα Εθνική. Από κει και πέρα, να πέσει και στη Γάμα, να γίνουν τα χρέη ζερό κατά την προσφιλή έκφραση του Μελισσανίδη και δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτά.
Το ότι λεφτά υπάρχουν δεν σημαίνει αυτόματα ότι βγαίνουν κι από την τσέπη
ΓΙΑ να λέμε και του στραβού το δίκιο, σε μία και μοναδική περίπτωση προέκυψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο διάδοχη κατάσταση χωρίς ο επόμενος να πληρώσει χρέη του προηγούμενου: στον Παναθηναϊκό με την πολυμετοχικότητα. Εκανε ο Τζίγγερ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κι όσα λεφτά μπήκαν πέσανε στην ομάδα.
Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία περίπτωση που έγινε αλλαγή σε ποδοσφαιρικό καθεστώς χωρίς ο καινούργιος να πληρώσει σπασμένα. Ο Σαββίδης, δηλαδή, στον ΠΑΟΚ τι έκανε; Με το χέρι στην τσέπη είναι συνέχεια κι ακόμα δεν λέει να ξοφλήσει. Θα το ξαναπώ για μία ακόμα φορά: όταν πρόκειται για λεφτά, ο καθείς οφείλει να είναι επιφυλακτικός. Ακόμα κι αν μιλάει με τον Τζορτζ Σόρος. Ακόμα κι αν πρόκειται για τον Αμπράμοβιτς.
Το ότι λεφτά υπάρχουν δεν σημαίνει αυτόματα ότι βγαίνουν κι από την τσέπη. Κι ένα τελευταίο. Μια απορία δηλαδή: είσαι Γιαννακόπουλος. Και θέλεις να πάρεις τον Παναθηναϊκό. Ποιος είναι ο τρόπος; Ο ενδεδειγμένος τρόπος. Να το πετάξεις έτσι ξεκάρφωτα ένα Σάββατο πρωί; Ή να κάνεις μια πρες κόμφερανς: Αυτοί είμαστε, αυτό θέλουμε να κάνουμε στον Παναθηναϊκό, αυτά τα λεφτά βάζουμε, με αυτούς τους όρους και τις προϋποθέσεις. Αυτά ήθελε να ακούσει η ταπεινότητά μου. Και μέχρι να τ' ακούσει, θα υποδύεται τον άπιστο Θωμά.
Ο,τι ψαλίδι κι αν πέσει στα χρέη του Αρη, ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα
Διάβαζα την απόφαση του Πρωτοδικείου για την απόρριψη της αίτησης του Αρη για την ένταξή του στο άρθρο 99. Είπε μεταξύ άλλων το δικαστήριο: «Το πλάνο βιωσιμότητας που κατατέθηκε δεν έπεισε και θεωρήθηκε αβάσιμο». Ολα αυτά μήπως θυμίζουν κάτι; Για εμένα, τς ίδιες ακριβώς αιτιάσεις της Επιτροπής Αδειοδότησης της UEFA για τον Παναθηναϊκό. Οτι δεν δίνουμε άδεια, δηλαδή, επειδή δεν μας πείθει το πλάνο βιωσιμότητας που έχετε καταθέσει.
Πού θα βρείτε, δηλαδή, λεφτά για να πληρώνετε; Λες και ήταν συνεννοημένοι Πρωτοδικείο και UEFA. Και στη συνέχεια το Πρωτοδικείο τα έκανε πενηνταράκια: «Η δεινή βαθμολογική θέση του Αρη σε καμία περίπτωση δεν του εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία, όρο απαράβατο για να έχει τα έξι εκατομμύρια έσοδα που επικαλέστηκε στο δικαστήριο». Αν πέσεις, δηλαδή, κύριε στη Βήτα Εθνική, κάτι που είναι πολύ πιθανό, το πλάνο βιωσιμότητας που έχεις καταθέσει πάει στον κάλαθο των αχρήστων.
Αυτός και μόνο ο λόγος είναι αρκετός για να απορριφθεί η αίτηση. Δεν έχει κανένας, λοιπόν, κάτι το προσωπικό, η UEFA με τον Παναθηναϊκό ή το Πρωτοδικείο με τον Αρη, για να τους κυνηγάνε. Και να λέει ο Αλαφούζος για σκοτεινά κέντρα αποφάσεων και ο Ηλιάδης (φωτό) για τις ύαινες που θέλουνε να κατασπαράξουν τον Αρη. Τα νούμερα είναι που δεν βγαίνουν. Ο,τι ψαλίδι κι αν πέσει στα χρέη του Αρη, ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα. Αν δεν έχεις φράγκο, είτε 30 εκατομμύρια χρωστάς είτε είκοσι είτε δέκα, ένα και το αυτό είναι. Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορείς να πληρώσεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Η σύλληψη θα ανεβάσει την ακροαματικότητα;
Οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. (κινέζικη παροιμία)
Πηγή: Goal
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο