Μετά τον Ζλάταν τι;

Ο Σουηδός σταρ έφυγε για την Γαλλία και την Παρί πακέτο με τον Τιάγκο Σίλβα. Από τότε στην Μίλαν ψάχνονται στην θέση του φορ. Την επόμενη χρονιά ήρθαν οι Κασάνο και Πατσίνι. Ο δεύτερος πέτυχε 15 γκολ σε μία σαιζόν και βοήθησε πολύ την ομάδα του Μιλάνου να πάρει τελικά μία θέση που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς. Οι υπόλοιποι παίκτες που ήρθαν μάλλον δεν έχουν ικανοποιήσει και δεν απέδωσαν τουλάχιστον έως σήμερα. Σε λίγο καιρό στην Μίλαν θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση. Να πουλήσουν έναν εκ των Μπαλοτέλι και Ελ Σαράουι (ή και τους δυο) ή να τους κρατήσουν και να πορευθούν με αυτούς περιμένοντας αποτελέσματα στο μέλλον;

Η πρώτη επιλογή θα τους δώσει χρήματα και πολλές επιλογές ώστε να προχωρήσουν σε lifting. Τα παραδείγματα των Ρόμα και Νάπολι είναι πολύ χαρακτηριστικά. Η μεν Ρόμα πούλησε τον Λαμέλα και επένδυσε με πολύ έξυπνο τρόπο τα χρήματα που εισέπραξε από αυτή την μεταγραφή ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Αουρέλιο ντε Λαουρέντις στη Νάπολι πουλώντας τον Έντισον Καβάνι το καλοκαίρι.

Στην δεύτερη περίπτωση, όπου θα παραμείνουν στην ομάδα και οι δυο ταλαντούχοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές, η Μίλαν σίγουρα θα έχει ένα πολύ επικίνδυνο επιθετικό δίδυμο στην επίθεση αλλά δύσκολα θα καταφέρει να ενισχυθεί στις άλλες γραμμές και στον πάγκο της.

Οι παίκτες

Για τον Μπαλοτέλι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και δυσκολεύεται να παραμείνει σε μία ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικότερα αντιμετωπίζει προβλήματα. Προβλήματα που μέχρι πρότινος ήταν μόνο εξωαγωνιστικά. Το τελευταίο διάστημα είναι και αρνητικός εντός αγωνιστικού χώρου.

Έχει να σκοράρει από την 1η Δεκεμβρίου σε ένα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Άγιαξ και για το πρωτάθλημα μία εβδομάδα νωρίτερα από εκείνο το παιχνίδι. Το μοναδικό στατιστικό στοιχείο που τον δικαιολογεί είναι η μία του ασσίστ σε αυτό το διάστημα, όμως έχει να επιδείξει και τρεις κίτρινες κάρτες.

Από την άλλη ο Ελ Σαράουι βρίσκεται σε κακή κατάσταση κυρίως λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών του. Στην ουσία έχει να βρεθεί σε καλή κατάσταση από πέρσι τον Δεκέμβριο πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι τραυματισμοί. Είναι μία δύσκολη απόφαση για το νεαρό καθώς πέρσι κόστιζε περίπου 30 εκ. ευρώ ενώ φέτος μπορεί να μην φτάσει αυτά τα χρήματα.

Σίγουρα και οι δυο τους έχουν σπάνια ποδοσφαιρικά χαρίσματα και φοβερή προοπτική στο μέλλον ειδικά αν προσεχθούν και καταφέρουν να δουλέψουν σκληρά. Όμως στη Μίλαν ίσως είναι πολύ δύσκολο να περιμένουν την ανάπτυξή τους που βέβαια μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Ο Μπαλοτέλι είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής όμως ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που όπου και αν αγωνιστεί προκαλεί. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό δύσκολα θα αλλάξει στο μέλλον.

Για τον Ελ Σαράουι τα πράγματα ίσως είναι πιο περίπλοκα καθώς αν καταφέρει και ξεπεράσει τους τραυματισμούς του μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Ειδικά όταν αγωνίζεται αριστερά και «κόβει» προς τα μέσα έχει την δυνατότητα να διασπάσει κάθε άμυνα. Αρκεί να είναι υγιής και να βρει την φόρμα του.

Συμπέρασμα

Είναι δύσκολη η ερώτηση για τους διοικούντες την Μίλαν. Θα πρέπει όμως να προχωρήσουν σε αλλαγές γιατί η 13η θέση με 14 βαθμούς σε 13 παιχνίδια δεν αρμόζει στη Μίλαν.

Πηγή: overlap.gr