Σε διαφορετική περίπτωση θα τους γράψει η ιστορία με την ταμπέλα των νεκροθαφτών που έβαλαν την ταφόπλακα σε έναν μεγάλο σύλλογο. Δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια. Μα, δεν είναι καθόλου αυτή η αλήθεια. Ισα ίσα. Μπορεί ο Ηλιάδης να αθέτησε την υπόσχεσή του ότι θα φέρει χορηγίες, μπορεί ο Στεφανίδης να μην είπε την αλήθεια για το θέμα του πορίσματος, αλλά τυπικά, ουσιαστικά και αληθινά εκείνοι που οδήγησαν τον Αρη στην ολοκληρωτική καταστροφή σε όλα τα επίπεδα (διότι αυτό βιώνει αυτήν την εποχή) είναι μόνιμα στο απυρόβλητο και δεν τους θυμάται κανείς και δεν ασχολείται κανείς μαζί τους και δεν τους έχει καλέσει ποτέ κανείς να δώσουν εξηγήσεις σε ένα τεράστιο «γιατί».
Γιατί ο Αρης πριν από μόλις δέκα χρόνια σώθηκε από τον αφανισμό χάρη στο χατίρι κυβέρνησης και υπουργών μπαίνοντας στο άρθρο 44, γεννήθηκε από τις στάχτες του υγιής και με ΜΗΔΕΝ χρέη και σήμερα χρωστάει καμιά 40αριά εκατομμύρια ευρώ και σε πάνω απο 100 (!!!) αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα του.
Δεν κλήθηκε (επί της ουσίας) ποτέ ο Σκόρδας, ποτέ ο Γρανούζης, ποτέ οι Αθανασιάδης, ποτέ ο Παπαδόπουλος, ποτέ ο Δαμιανίδης και κυρίως τα πρωτοπαλίκαρά τους που έσπερναν τον τρόμο σε όποιον τολμούσε να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου. Ολοι μιλούν για τις τεράστιες επιτυχίες του Αρη επί των ημερών τους. Η νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, η πρόκριση στη Σαραγόσα, η εκδρομή στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου. Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο κόστισαν στον Αρη όλα αυτά; Η απάντηση απλή. Κόστισαν την ολοκληρωτική καταστροφή που βιώνει σήμερα.
Τα συνθήματα...
Και όλα τα συνθήματα ήταν το τυράκι για να το φάνε όλοι οι οπαδοί οργανωμένοι και μη και όλα είχαν έναν στόχο. Οταν ξεκρεμάς τις φωτογραφίες του Γκάλη και του Γιαννάκη και τις ποδοπατάς μέσα στα γραφεία του Αρη, το αποτέλεσμα και το μέλλον σου έχουν προδιαγραφεί.
Τσιώλης και έξωθεν καλή μαρτυρία
Δηλώνει ο Σάκης Τσιώλης μόλις τελείωσε ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και πρέπει να τα βλέπουμε ρεαλιστικά ότι μπορούν να γίνονται και λάθη. Εγώ πρέπει να σχολιάζω το αγωνιστικό κομμάτι. Ηταν ενδιαφέρον παιχνίδι, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αν διαπιστωθεί ότι η ομάδα αδικήθηκε στη συγκεκριμένη φάση, σίγουρα είναι κάτι μας στενοχωρεί». Η μία εκδοχή φιλοσοφίας έκφρασης του προπονητή Τσιώλη και καταγεγραμμένη παντού.
@Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Σάκης Τσιώλης είχε πρόβλημα στον λαιμό και έκανε δηλωσιακές γαργάρες μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου. Αλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Αν και δεν διακρίναμε κάποια βραχνάδα τότε στη φωνή του.
@Σάκη μου, να αναζητάς την αλήθεια. Πάντα μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε, τι δεν πρέπει και τι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε. Και θα δεις ότι θα αισθάνεσαι πιο όμορφα. Και θα διαπιστώσεις επίσης ότι ο κόσμος, ανεξάρτητα από το χρώμα που αγαπά, θα σε εκτιμά πάντα και δεν θα νιώθει αποστροφή. Προς στιγμήν, πιθανόν ο οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα να αισθάνθηκε καλά ακούγοντάς σε, αλλά αμέσως μετά μέσα του σε απέρριψε. Δεν γίνεται στη ζωή και στην κοινωνία, όπως και να έχει αλλοιωθεί, να είμαστε τη Δευτέρα έτσι και την Τρίτη γιουβέτσι. Και δεν εξετάζω κατά πόσο πράγματι αδικήθηκες, αλλά το πώς σκέφτεσαι και εκφράζεσαι.
ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;
Τσιώλης μετά το ματς Γιάννινα-ΠΑΟΚ: «Εάν δεν είναι πέναλτι, τότε έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος». Πώς γίνεται, αγαπητέ Σάκη, στο ένα παιχνίδι που χάνεις ένα κύπελλο στο... γόνατο να λες ότι απλά σε στενοχωρεί και στο άλλο παιχνίδι να μιλάς για αλλοίωση αποτελέσματος; Στον τελικό απλά στενοχωρέθηκες, μετά χαμογέλασες στον Σάββα Θεοδωρίδη και η ζωή... κύλησε.
Πηγή: Goal