Facebook Pixel Κάτι τρέχει με τον Τάτο
| 2013-12-04 23:38:00

Κάτι τρέχει με τον Τάτο

Κάτι τρέχει με τον Τάτο

Ο Άρης είναι τελευταίος στην βαθμολογία μαζί με τον Απόλλωνα της Σμύρνης. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τους Θεσσαλονικείς φέτος. Στην έδρα τους δεν έχουν ακόμα καταφέρει να γευθούν την χαρά της νίκης ενώ έχουν και την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με μόλις 9 τέρματα. Μέσα – έξω. Σε διάστημα 13 αγωνιστικών. 

 Αν κάποιος λοιπόν ρίξει μία ματιά στο ρόστερ των Κίτρινων θα διαπιστώσει πως είναι μεν «φτωχό» όμως η παρουσία του Ανδρέα Τάτου του δίνει μία άλλη αίγλη. Γιατί τα χαρακτηριστικά του Τάτου δεν τα βρίσκεις εύκολα σε άλλον ποδοσφαιριστή. Αρκεί όμως αυτό;

Ναι μεν

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός των Κίτρινων είναι ότι καλύτερο διαθέτει το ρόστερ της ομάδας. Όχι μόνο από την πλευρά της χρηματιστηριακής αξίας ή της αναγνώρισης. Κυρίως από την πλευρά της αγωνιστικής αξίας αλλά και της ποικιλίας που έχει στο παιχνίδι του.

Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις εκ του μηδενός. Και αυτό στο ποδόσφαιρο κοστίζει ακριβά. Ο Άρης αυτό το έχει, όμως το θέμα είναι πως δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί με τον κατάλληλο τρόπο. Τον αποτελεσματικό τρόπο δηλαδή. Μέχρι στιγμής έχει τρεις ασίστ και κανένα γκολ. Πέρσι σε ένα αντίστοιχο διάστημα (12 παιχνίδια) είχε πετύχει 5 τέρματα δίνοντας και 6 ασίστ όλες με την φανέλα του Άρη. Φέτος τα πράγματα δεν κυλούν το ίδιο καλά. Μάλιστα δείχνουν να μην κυλούν καθόλου για τον Τάτο αλλά και για τον Άρη. Άλλωστε το παιχνίδι των Κίτρινων στηρίζεται κατά πολύ στις ορέξεις του ταλαντούχου (δανεικού από τον Ολυμπιακό) ποδοσφαιριστή.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο 24χρονος δεν έχει περιθώρια βελτίωσης. Όμως όταν μία ομάδα είναι βαριά άρρωστη (αγωνιστικά) τότε είναι πολύ δύσκολο να μην επηρεαστούν και οι παίκτες της είτε αυτοί που είναι στην αρχή της καριέρας τους είτε οι καταξιωμένοι. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Ανδρέα Τάτου. Βρισκόταν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι προσπαθώντας να πείσει τον προπονητή του πως αξίζει να του δοθούν ευκαιρίες, όμως ο κ. Μίτσελ αποφάσισε να δοθεί δανεικός για άλλη μία φορά. Και πού καλύτερα από τον Άρη, ο οποίος τον ήθελε γιατί είχε ήδη αποδείξει την αξία του φορώντας την φανέλα του το προηγούμενο εξάμηνο. Όλα έδειχναν ιδανικά. Όμως στο ποδόσφαιρο τα πράγματα συνήθως δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως τα περιμένεις. Όπως και στην ζωή.

… αλλά

Στον φετινό Άρη τα αγωνιστικά προβλήματα είναι τέτοια που δεν βοηθούν ούτε τον Τάτο ούτε κάποιον άλλο παίκτη των Κιτρίνων να ξεχωρίσει. Οι αλλαγές προπονητών δεν βοηθούν στην λύση των προβλημάτων και όσο η ομάδα νοσεί δεν πρόκειται να αλλάξει το σκηνικό για τον 24χρονο Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Το πρώτο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν η ακριβής θέση του στο γήπεδο. Μία αριστερά, μία δεξιά, μία στον άξονα και μετά εσωτερικός χαφ. Αυτές οι αλλαγές αποσυντόνισαν τον ποδοσφαιριστή που κατά γενική ομολογία δεν διάγει καθόλου καλή περίοδο στην καριέρα του. Μάλλον την χειρότερη.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο που τον έχει επηρεάσει αρνητικά είναι φυσικά η μη εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του. Στα 24 του ο Τάτος θα ήθελε όσο τίποτα να έπαιρνε κάποιες ευκαιρίες στον Πειραιά, αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα αλλά ίσως και στην Ευρώπη μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε δηλαδή το κίνητρο του. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία για την κακή του απόδοση, όμως σίγουρα αποτελεί βασικό λόγο ανησυχίας των διοικούντων του Άρη. Και αυτοί είναι που θα δώσουν την λύση στην περίπτωση του Τάτου. Σε συνεργασία με τους ανθρώπους του τεχνικού τιμ βέβαια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας δεν ευνοεί τον παίκτη. Ο Τάτος είναι ένας ποδοσφαιριστής που χρειάζεται κάλυψη. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που θα τρέξουν και για αυτόν, θα μαρκάρουν και για αυτόν και γενικότερα θα καλύψουν τα νώτα του. Αυτό δεν το έχει βάλει ο Άρης στο παιχνίδι του. Έτσι ο Τάτος εκτίθεται αρκετά κατά την διάρκεια των αγώνων. Και αυτό δεν είναι παράλογο. Ο Τάτος χρειάζεται στήριξη αυτή την στιγμή. Κάθε είδους στήριξη. Έτσι ώστε να επωφεληθεί και ο παίκτης αλλά κατά βάση ο Άρης. Και να έχει ένα επιπλέον όπλο στην φαρέτρα του το οποίο μέχρι τώρα δείχνει ανενεργό.

Πηγή: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags