Η FIFA ανακοίνωσε τα πριμ που θα μοιραστούν στις ομάδες οι οποίες θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας το επόμενο καλοκαίρι. Ποσό που θα είναι αυξημένο κατά 37% σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση, στη Νότια Αφρική το 2010.

Κάθε ομάδα λοιπόν θα εισπράξει από 1,5 εκατ. δολάρια για έξοδα προετοιμασίας, ενώ όσες αποκλειστούν στο γύρο των ομίλων θα πάρουν από 8 εκατ. δολάρια. Οπως είναι ήδη γνωστό, από το πριμ- 9,5 εκατ. έως τώρα σίγουρα- της ΕΠΟ, τα μισά θα τα εισπράξουν οι διεθνείς.

Η ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο στη Βραζιλία πέρα από τη δόξα θα εισπράξει και 35 εκατ. δολάρια, με τους φιναλίστ να παίρνουν 25 εκατ. δολάρια. Η τρίτη θέση συνεπάγεται 22 εκατ. και η τέταρτη 20 εκατ. δολάρια.

Οσες ομάδες μπουν στα προημιτελικά, θα εισπράξουν από 14 εκατ. δολάρια, ενώ εκείνες που θα φτάσουν στη φάση των 16 θα πάρουν από 9 εκατ. δολάρια. Στο συνολικό αστρονομικό ποσό των 570 εκατ. δολαρίων που διαθέτει η FIFA ως οικονομική επιβράβευση στο Μουντιάλ, τα 70 εκατ. θα πάνε στους συλλόγους των οποίων οι παίκτες θα μετάσχουν στην τελική φάση, ενώ άλλα 100 εκατ. θα διατεθούν στο πρόγραμμα ασφάλειας των παικτών.