Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ, εν όψει της επόμενης περιόδου, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και όλοι στο στρατόπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος, κάνουν τις απαραίτητες προεργασίες ώστε την κατάλληλη στιγμή να κινηθούν άμεσα και να «κλείσουν» τους ποδοσφαιριστές στους οποίους έχουν καταλήξει.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα παικτών, κυρίως από τη Super League, τα συμβόλαια των οποίων εκπνέουν το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να αποτελέσουν «λαχεία» για μία ομάδα Β’ Εθνικής. Πρόκειται για περιπτώσεις (αυτές που θα ξεχωρίσουν) που η «Ενωση» αναμένεται να κινηθεί άμεσα προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή τους και να τους κάνει… δικούς της, από τον επόμενο κιόλας μήνα.
Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν εξετάζει μόνο ελεύθερους ποδοσφαιριστές αλλά σχηματίζει λίστα και με παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά αξίζει να δαπανηθεί ένα ποσό, ώστε να τους αγοράσει από τις ομάδες που ανήκουν. Βεβαίως, οι συγκεκριμένες υποθέσεις είναι πολύ πιο δύσκολες και χρειάζεται αρκετή προεργασία ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία, αφού δεν αναμένεται να… σπάσει ο κουμπαράς για να αποκτηθούν. Παίκτες όπως ο Λεονάρντο, ο Κουρμπέλης, ο Μπακασέτας, ο Γούτας, ο Κούρντι, ο Κούρος και ο Μπάλλας, είναι μερικοί από αυτούς που βρίσκονται ψηλά στη συγκεκριμένη μεταγραφική λίστα, ωστόσο οι περισσότερες περιπτώσεις εξ αυτών, διαφέρουν μεταξύ τους.

Αναφορικά με τον Λεονάρντο, που δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο, έχει τονίσει πολλάκις πως θα ενδιαφερόταν να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αυτή η μεταγραφή (χωρίς το συμβόλαιο του παίκτη) θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με ένα ποσό της τάξης των 200-300 χιλ. ευρώ. Αντίθετες περιπτώσεις είναι αυτές των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου. Εφόσον η «Ενωση» αποφασίσει να κινηθεί για κάποιον εκ των δύο, τότε κάλλιστα μπορεί να βρεθεί κάποια φόρμουλα για την αγορά τους, με αρκετά… ελκυστικό αντίτιμο. Για τον Δημήτρη Γούτα οι συζητήσεις με την Ξάνθη έχουν ήδη γίνει προ καιρού, όταν «έκλεινε» η μεταγραφή του Μάνταλου και όπως όλα δείχνουν, έχει βρεθεί η φόρμουλα για να ολοκληρωθεί. Οσο για τις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πράγματα ασφαλώς και είναι πιο δύσκολα. Πρόκειται για τρεις εν ενεργεία διεθνείς παίκτες, απαραίτητοι στις ομάδες τους, που μάλιστα κοστολογούνται πολύ ακριβά. Στην ΑΕΚ είναι διατεθειμένοι να κάνουν τις απαραίτητες επαφές, αλλά αν οι αξιώσεις είναι πολύ μεγάλες, τότε πιθανότατα θα εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες.

Επιστρέφει κι ενημερώνεται

Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη στην Αμερική, όπου είχε βρεθεί για προσωπικές του υποθέσεις.
Ο ηγέτης της ΑΕΚ αναμένεται (εκτός απροόπτου) μέχρι αύριο στη χώρα μας και σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξει θα είναι η επαφή με τους στενούς συνεργάτες του, στο θέμα του γηπέδου. Πριν αναχωρήσει για την Αμερική, ο «τίγρης» γνώριζε για τις κινήσεις που θα γίνουν στο διάστημα που θα απουσίαζε και πλέον περιμένει να μάθει με κάθε λεπτομέρεια, τι έχει συμβεί στις επισκέψεις που έκανε η «ομάδα» του, με φορείς του Κράτους.

Τα ολοκληρωμένα προσχέδια της «Αγια-Σοφιάς» βρίσκονται στα χέρια όλων των αρμόδιων ανθρώπων και ήδη εξετάζονται. Μάλιστα, εντός 10 ημερών, αναμένεται να υπάρξουν κι άλλα καθοριστικά ραντεβού, τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να παραδοθούν κάποια συμπληρωματικά έγγραφα που ζητήθηκαν. Και αυτό γιατί πρόθεση όλων είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα σχετικά με τους φακέλους. Παράλληλα, αναμένεται και το Δ.Σ. του Δήμου, με θέμα συζήτησης τα υποστηρικτικά έργα του γηπέδου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΑ

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που φέρεται να εξετάζει η ΑΕΚ είναι κι ο Βαγγέλης Μόρας. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, που διανύει μία ακόμα εξαιρετική χρονιά στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Βερόνα, βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα. Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη απόφαση καταλυτικό ρόλο θα παίξει η επιθυμία της οικογένειάς του. Θα πρέπει όμως να τονιστεί πως η περίπτωσή, παρ' ότι φαντάζει εξαιρετική, το κασέ του είναι απαγορευτικό και αν δεν πέσει… κατακόρυφα, τότε η «Ενωση» δεν θα κάνει καμία κίνηση για τη μεταγραφή του.

ΠΗΓΗ: SportDay