Facebook Pixel Χ. Ευαγγελάτος: Ε, όχι και «οργή» του ΠΑΟΚ!
| 2013-12-08 10:20:00

Χ. Ευαγγελάτος: Ε, όχι και «οργή» του ΠΑΟΚ!

Χ. Ευαγγελάτος: Ε, όχι και «οργή» του ΠΑΟΚ!

O Xριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τη μεγάλη αγωνιστική διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που «εξηγεί» την αντίδραση του «δικέφαλου» για το πέναλτι στον Βάις και για το... 5-0 στην Τούμπα!

Διαβάζει κάποιος μέσα απ' τα ρεπορτάζ για οργή του ΠΑΟΚ για το πέναλτι που έδωσε ο Καλογερόπουλος στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τον Αστέρα. Πρώτα απ' όλα να ξεκινήσουμε από το ότι ορθώς ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, η παράβαση είναι εμφανής και ο Ζησόπουλος ανατρέπει τον Βάις.

Το ότι ο αμυντικός του Αστέρα βρίσκει με το δεξί του πόδι τον Σλοβάκο μπορεί εύκολα να το διακρίνει όποιος θέλει να δει αν όντως υπήρχε παράβαση. Όποιος ετσιθελικά επιθυμεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει ανατροπή, κι εκατό φορές να δει τη φάση, τότε θα επιμένει ότι δεν υπάρχει πέναλτι.

Πάμε τώρα στην «οργή» που εξέφραζαν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ισχυριζόμενοι πως δεν υπάρχει πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση. Είναι τέτοια η «οργή» που ξεπερνά ακόμα και αυτή που είχαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μετά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκαν στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό. Επιχειρήματα του τύπου «πρέπει να συγκεντρώσουμε 100 βαθμούς για να πάρουμε πρωτάθλημα» είναι ανάλογα μ' εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί πριν από ένα χρόνο ότι «ακόμα και η Μπαρτσελόνα» θα τερμάτιζε δεύτερη στο ελληνικό πρωτάθλημα, πίσω από τον Ολυμπιακό.

Υπάρχει βέβαια μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, η Μπαρτσελόνα δε θα δέχονταν τέσσερα γκολ στο Φάληρο, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν μπαίνει στη διαδικασία σύγκρισης. «Δεν πάει άλλο» φαίνεται πάντα βάσει του ρεπορτάζ να ισχυρίζονται οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ.

Το ότι ο κόσμος έχει στα χέρια του ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα (υπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτό είναι το πλέον ενδεικτικό) της διαφοράς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και «δικέφαλο» του Βορρά δεν παίζει και πολύ μεγάλη σημασία για κάποιους διοικούντες τον ΠΑΟΚ. Η μεγαλοπρεπής τεσσάρα (που θα μπορούσε να είναι εύκολα και πεντάρα αν έμπαινε το δοκάρι του Φουστέρ) δεν απασχολεί και πολύ τους ιθύνοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Όχι τίποτε άλλο, το ματς των δύο ομάδων έγινε πριν λίγο καιρό και ο κόσμος δεν το έχει…ξεχάσει. Ούτε ο κόσμος του Ολυμπιακού ούτε προφανώς και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Τώρα, τα περί «ανύπαρκτου» πέναλτι, «εκατό βαθμών» και «η Μπαρτσελόνα θα είναι δεύτερη στο ελληνικό πρωτάθλημα» είναι δικαιολογίες για ν' αντιμετωπιστεί η μεγάλη διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ. Τόσο μεγάλη όσο και η έκταση του σκορ στο ντέρμπι που έδωσαν πριν ένα περίπου μήνα στο «Καραϊσκάκη».

Εξάλλου το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, η διαφορά είναι έξι πόντοι και ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο δεύτερο γύρο. Μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και με λιγότερους από 100 βαθμούς, αρκεί να κάνει καλύτερα αποτελέσματα από τον Ολυμπιακό σε δύο ματς και να τον κερδίσει με 5-0 στην Τούμπα. Αυτά, ως προς την «οργή» του ΠΑΟΚ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags