Η αποκάλυψη αφορούσε την αναμέτρηση της Πόρτσμουθ στην οποία αγωνιζόταν με την Ολνταμ για την Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας. "Προσπάθησα πολύ για να πάρω κόκκινη κάρτα, έκανα σκληρά τάκλιν, αλλά ο διαιτητής δεν μου έβγαζε την κάρτα.

Πήρα λοιπόν την απόφαση να ρίξω μπουνιά σε αντίπαλο και αποβλήθηκα. Εισέπραξα 70.000 λίρες και το πρόστιμό μου ήταν 10.000 λίρες. Μου έμειναν λοιπόν 60.000 ως κέρδος", δήλωσε κυνικά ο Σότζε και επισήμανε ότι είναι απλά ένα γρανάζι σε μία μηχανή που δουλεύει ασταμάτητα.

Ενα άλλο "γρανάζι" είναι ο Κολομβιανός Κριστιάν Μοντάνιο, φίλος του Σότζε, παρών και αυτός στην αποκάλυψη που έγινε σε δημοσιογράφο της αγγλικής εφημερίδας. "Προσπάθησα να πάρω κάρτα στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν τα κατάφερα, ο διαιτητής δεν μου έδινε κάρτα ακόμα και όταν του επιτέθηκα φραστικά", επεσήμανε ο 21χρονος Κολομβιανός.

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής τώρα αγωνίζεται στην Όλνταμ, αλλά το περιστατικό που αναφέρεται ήταν πέρυσι σε αγώνα της Ντάγκενχαμ με τη Γουλβς. Μετά από αυτό, δήλωσε ότι προσφέρθηκε να επανορθώσει στήνοντας κάποιο από τα επόμενα ματς (!!!).

Ο Σότζε έβαλε... στο κόλπο και τον αδελφό του για το οποίον είπε ότι είναι "συνεργάσιμος", ενώ σε μία επίδειξη αλαζονείας υποστήριξε πως έχει τη δυνατότητα να στήσει αγώνες και στην Πρέμιερσιπ αλλά και στο επερχόμενο Μουντιάλ με πολύ καλές προοπτικές κέρδους.

Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν συλληφθεί ήδη τρία άτομα (πιθανότατα οι δύο "ήρωες" της ιστορίας αυτής και ένας ακόμα συνεργός τους) και οι έρευνες θα συνεχιστούν για να βρεθούν και αυτοί που πλήρωναν τους παίκτες να χειραγωγούν τους αγώνες.

Πηγή: soccerplus.gr