Στη διάρκεια κάθε εβδομάδας η ΑΕΚ κάνει μεταγραφές, πανηγυρίζει για την αγωνιστική κατάσταση ποδοσφαιριστών που δεν ανήκουν αυτή τη σεζόν στο ρόστερ της αλλά -μπορεί- να έρθουν από του χρόνου (και βλέπουμε) και προαναγγέλλει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της, όταν επιστρέψει...

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η ΑΕΚ έχει φτιάξει (και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια) μία εικονική πραγματικότητα και ζει μέσα σ' αυτήν. Για την ακρίβεια, η ΑΕΚ ζει στο μέλλον που θέλει να δημιουργήσει, αλλά αρνείται να συμβιβαστεί με το παρόν.

Το σήμερα έχει την ΑΕΚ στη Γ' Εθνική και μέχρι να γίνει και πάλι ποδοσφαιρική υπερδύναμη θα πρέπει να ανέβει από τη Γ' Εθνική. Θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο, θα πρέπει να φτιάξει ομάδα, θα πρέπει να αναδείξει ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να στηριχθεί στους ποδοσφαιριστές που έχει και όχι σε αυτούς που ΘΑ έχει, θα πρέπει να πείσει πως χτίζεται σωστά, θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει κάνει τις σωστές επιλογές, θα πρέπει να καταλάβει ότι, όποια κι αν είναι τα σχέδια για το μέλλον, το ποδόσφαιρο δεν θα πάψει ποτέ να έχει και παρόν.

Και είναι πάρα πολύ χρήσιμη για την ΑΕΚ και η δεύτερη σφαλιάρα από τον Κυανό Αστέρα Βάρης, είναι πάρα πολύ χρήσιμο το ότι φιγουράρει στη δεύτερη θέση του ομίλου της στη Γ' Εθνική, όπως είναι πάρα πολύ ωραίο που η συγκεκριμένη κατηγορία δεν προσφέρεται για εξιλαστήρια θύματα.

Γιατί το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι η φετινή σεζόν, όχι η επόμενη. Το αν θα είναι καλύτερη του χρόνου θα το δούμε του χρόνου. Ο λόγος ανήκει σε αυτούς που δουλεύουν φέτος για να είναι καλή η φετινή ομάδα. Οι ευθύνες καταμερίζονται σε όσους έχουν συμμετοχή στη φετινή ομάδα. Και με αυτήν την ομάδα καλούνται να παλέψουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους με το να προσπαθούν να μετατρέψουν τη φετινή ΑΕΚ σε ομάδα μιας χρήσης.

Πηγή: sentragoal.gr