Και η βασική απορία που κατατίθεται είναι "γιατί τώρα αυτή η αλλαγή, τη στιγμή που στήριξε τον μικρό, ακόμη κι όταν στις αρχές της σεζόν δεν ήταν και στην καλύτερη φάση του;".

Η σωστή διάσταση της συζήτησης ξεκινάει απ' το τι βλέπει ο 40χρονος τεχνικό και οι συνεργάτες του και ποιο είναι ακριβώς το πλάνο τους για τον 19χρονο διεθνή γκολκίπερ. Το θέμα Καπίνο είχε απασχολήσει έντονα το τεχνικό τιμ απ' το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο νεαρός επέστρεφε απ' το Μουντιάλ των Νέων και την ίδια ώρα ο Καρνέζης έφευγε με μεταγραφή για την Ουντινέζε (και μετά τη Γρανάδα).

Στο κατά πόσο μπορεί να σηκώσει, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά το βάρος και τις ευθύνες της θέσης και στο πώς θα τον διαχειριστούν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το ότι ο Καπίνο είναι μακράν ο πιο ταλαντούχος γκολκίπερ της τελευταίας 10ετίας (μίνιμουμ), είναι κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς. Οπως και το ότι θέλει ακόμη πολλή δουλειά κυρίως στο κομμάτι της νοοτροπίας και της ατομικής διαχείρισης.

Ανεξάρτητα από ορισμένα μικροπειθαρχικά παραπτώματα (όπως π.χ. την κίνησή του να φύγει απ' την προπόνηση χωρίς να πάρει άδεια, επειδή δέχθηκε μία δυνατή μπαλιά στα γεννητικά όργανα και πονούσε), ο Αναστασίου είχε στο μυαλό του κάποια πράγματα για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Κι αυτό που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση ήταν να αισθανθεί ο νεαρός γκολκίπερ "εφησυχασμένος" και "σίγουρος" για τη φανέλα του βασικού. Διότι αυτομάτως αυτό θα είχε "αντίκτυπο" στην καθημερινή δουλειά του, κάτι που άρχισε να φαίνεται το τελευταίο διάστημα, μαζί με κάποια... ψήγματα "αέρα" που έβγαζε ο Καπίνο, χωρίς να δικαιολογείται από το νεαρόν της ηλικίας του και τις έως τώρα "παραστάσεις" του.

Πολλές φορές η "ωρίμανση" ενός παίκτη δεν έρχεται μόνο μέσω των αγώνων αλλά και μέσω τέτοιων "μαθημάτων" που έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα το καλό της ομάδας και κατ' επέκταση το καλό του ίδιου του παίκτη.

Κι όταν ο Αναστασίου δει αυτά που θέλει -συνολικά- απ' τον Καπίνο, είναι δεδομένο πως θα τον επαναφέρει στο βασικό σχήμα, αφού έχει (απο)δείξει πως δεν έχει "κολλήματα" ως προπονητής. Μέχρι τότε οι "απαντήσεις" απ' τον "μικρό" θα έρθουν μόνο μέσω της δουλειάς του...

Πηγή: Goal