Facebook Pixel Ο αγώνας είναι την Τετάρτη
| 2013-12-15 21:50:00

Ο αγώνας είναι την Τετάρτη

Ο αγώνας είναι την Τετάρτη

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον περίπατο της Νέας Σμύρνης και το σπουδαίο παιχνίδι στο Περιστέρι, για τους λίγους που έβριζαν πάλι, αλλά και για το... πέναλτι στον Τάτο!

Δεν (πρέπει να) λέει και πολλά για τον ΠΑΟΚ αυτό το σημερινό 2-5 με την Καλλονή. Το μόνο που κέρδισε η ομάδα του Στέφενς είναι αυτοπεποίθηση στο σκοράρισμα σε έναν τομέα δηλαδή όπου υπήρχε σημαντικό πρόβλημα…

 

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τρεις αυτονόητους βαθμούς στην φιλόξενη Νέα Σμύρνη, απέναντι σε μία από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, κόντρα σε έναν αποδεκατισμένο αντίπαλο, ένα σύνολο με κάκιστη αμυντική λειτουργία.

 

Όλα όσα έγιναν σήμερα για τον Δικέφαλο ήταν φυσιολογικά και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα. Αυτή η πεντάρα και το επιθετικό ξέσπασμα της ομάδας του ΠΑΟΚ μπορεί να κάνουν μεγάλο κακό ενόψει του πραγματικού αγώνα που γι’ αυτή την εβδομάδα θα γίνει Τετάρτη στο Περιστέρι! Αν στον Δικέφαλο εφησυχάσουν από τα πέντε γκολ, τότε το απόγευμα της Τετάρτης θα είναι οδυνηρό.

 

Το Ατρόμητος – ΠΑΟΚ είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, απέναντι σε έναν πραγματικά δυνατό αντίπαλο, την κατά τεκμήριο τρίτη ομάδα της χώρας και φέτος, αλλά και πέρυσι! Δεν είναι τόσο η βαθμολογική σημασία της αναμέτρησης. Είναι 90% βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει δεύτερος και ο Ατρόμητος τρίτος. Σημασία έχει για την  ομάδα του Στέφενς να την δούμε αν επιτέλους μπορεί να αποδώσει και να ανταπεξέλθει απέναντι σε ένα οργανωμένο σύνολο, που παίζει σωστό και «κανονικό» ποδόσφαιρο. Από την αρχή της χρονιάς ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό πρόβλημα όταν βρίσκει απέναντί του ομάδες με αρχή-μέση και τέλος. «Χάνεται» ο ΠΑΟΚ σε τέτοια ματς, δεν έχει αποτέλεσμα και φανερώνει σε μεγάλο βαθμό την ανισορροπία του ως ομάδα, αφού η επιθετικότητα που θέλει να βγάλει, συνδυάζεται με σημαντικά κενά στην άμυνα.

 

Οφείλουν λοιπόν όλοι στον ΠΑΟΚ να ξεχάσουν γρήγορα τον σημερινό «περίπατο»  και να σκεφτούν ποια λάθη πρέπει να αποφευχθούν την Τετάρτη, ώστε να μην γίνει η ζημιά. Γιατί αν η εμφάνιση είναι και πάλι προβληματική απέναντι σε έναν «κανονικό» αντίπαλο, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο.     

 

* Ο ΠΑΟΚ έπαιζε (έτυχε και να κερδίζει αυτή την φορά) αλλά κομμάτι της κερκίδας έβριζε και πάλι παίκτες, παράγοντες την εθνική ομάδα κτλ. Και αυτό τώρα «πρέπει» να το πάρουμε και να το «αναλύσουμε» και να εμβαθύνουμε και να βρούμε αιτίες… Χάσιμο χρόνου… Δεν ξέρετε ότι και όλοι αυτοί που τώρα είναι στην ομάδα και στην ΠΑΕ να φύγουν (όλοι όμως να ξεκουμπιστούν) και να έρθουν άλλοι, πάντα θα «πρέπει» να υπάρχουν κάποιοι που θα φταίνε για να κυνηγιούνται φραστικά και όχι μόνο…    

 

* Εύκολη κλήρωση φυσικά δεν υπάρχει για τον ΠΑΟΚ αύριο. Οι αντίπαλοι που θα «ορίσουν» μία βατή κλήρωση είναι λίγοι. Ελάχιστοι… Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει πολύ δύσκολο έργο τον Φεβρουάριο. Ας εύχονται στον ΠΑΟΚ να βρούνε ένα «όνομα» που εκείνη την περίοδο δεν θα είναι καλά. Η Άϊντραχτ είναι κάπως έτσι, αυτή την περίοδο. Η Λυών έχει πέσει επίπεδο αλλά τι να σχολιάσεις όταν δεν κερδίζεις στην Τούμπα τα δεύτερα της Άλκμααρ… Και πώς να απογοητευτείς όμως όταν σκέφτεσαι ότι ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας στην Ευρώπη, δεν χάνει ούτε στο… playstation.    

 

* Ρε συ Παππά, οκτώ γκολ μπορεί να βάλει ο Ολυμπιακός στον Άρη… Δώσε πέναλτι και αποβολή στον Σάμαρη που ρίχνει τον Τάτο. Τόσος φόβος μην τυχόν γίνει η ζημιά; Σε λίγο θα σας σιχαθεί και δεν θα θέλει να σας βλέπει ούτε ο Σάββας Θεοδωρίδης…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags