O πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης έφερε πρόταση συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του Πιερικού, Κώστα Παπαδόπουλο η οποία έλεγε τα εξής: Εμμένουμε στην προκήρυξη που προβλέπει την άνοδο τριών ομάδων και η ΕΠΟ καλείται να λύσει το θέμα παίρνοντας οριστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη της Super League προβλέπει τον υποβιβασμό δύο ομάδων με αποτέλσμα να υπάρχει σύγκρουση προκηρύξεων.

Ωστόσο το δεύτερο κομμάτι της πρότασης προκάλεσε τη διαφωνία του προέδρου της Νίκης Βόλου Ανδρέα Πάτση, ο οποίος είπε ότι είναι σαν να εξουσιοδοτούμε την ΕΠΟ να αποφασίσει και να αποδεχόμαστε οποιοδήποτε απόφαση κι αν πάρει. Από την στιγμή μάλιστα που η ΕΠΟ στην τελευταία συνάντηση που είχαμε ζήτησε 46 υπογραφές προκειμένου να πάρει απόφαση.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Πάτσης είπε: Άρω την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπο του κ. Καλογιάννη και καταθέτω πρόταση μομφής.  

Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον πρόεδρο του Πιερικού να ζητάει από τον Πάτση να ανακαλέσει και τον Καλογιάννη να λέει: Παραιτούμε και προκηρύσσω εκλογές για τις 15 Ιανουαρίου».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας ο οποίος είπε: Δεν πρέπει να βγάλουμε καμία ανακοίνωση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Η προκήρυξη μας είναι νόμιμη και εμμένουμε σε αυτήν. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο.

Παράλληλα, υποστήριξε βάζοντας το σε ψηφοφορία ότι αν η ΕΠΟ πάρει απόφαση κόντρα στην προκήρυξη της Football League τότε η Football League να μπορεί να αλλάξει την προκήρυξη της όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν του χρόνου από την  Γ΄ Εθνική.

Η πρόταση Κούγια σε συνδυασμό με την αντίδραση Πάτση οδήγησαν σε νέα πρόταση τον  πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη, ο οποίος απέσυρε την αρχική πρόταση στο κομμάτι με το οποίο διαφώνησε ο κ. Πάτσης και την έθεσε σε ψηφοφορία.

Η νέα πρόταση Καλογιάννη πήρε 15 ψήφους ενώ η πρόταση Κούγια πήρε δύο.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της Football League: 

"Κατά τη σημερινή  συνεδρίαση  το  Δ. Σ. της  FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αποφάσισε,  κατά πλειοψηφία, ότι εμμένει στην προκήρυξη που έχει αποστείλει  νόμιμα στην  ΕΠΟ  από 29-8-2013".

Οι ευθύνες της ΕΠΟ

Με βάσει τα παραπάνω δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη και η ΕΠΟ καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως αυτές απορρέουν από το άρθρο 7 του ΚΑΠ που αναφέρει ότι οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων αποστέλλονται στην ΕΠΟ προς έγκριση 20 μέρες τουλάχιστον πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Τέλος, αξίζει να ανφερθεί ότι έλαμψε δια της απουσίας του ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στο ΔΣ της Football League, Βαγγέλης Μαζαράκης, παρότι το θέμα αφορά την Ομοσπονδία και η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί - είναι άγνωστο ενώ τελειώνει ο πρώτος γύρος στη Super League πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν!!!- οφείλεται εξ' ολοκλήρου στους κακούς χειρισμούς της.

Πηγή: soccerplus.gr