Αιτία της διαμαρτυρίας ήταν το τελεσίγραφο που έστειλε στον προπονητή Μαλκί Μακάι, ο οποίος και τελικά απολύθηκε, αλλά και γενικώς ο τρόπος που ασχολείται με το σύλλογο.

hatelove

 

Ο Βίνσεντ Ταν είχε στείλει τελεσίγραφο στον Μαλκί Μακάι, με το οποίο του έδινε δύο επιλογές, απόλυση ή παραίτηση. Το πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις, αλλά μετά την ήττα με 3-0 από τη Σαουθάμπτον, αποφάσισε να τον απολύσει. Ο κόσμος, με διαμαρτυρίες την Boxing Day φρόντισε να δέιξει την απογοήτευσή του. Ο Μακάι δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Ήδη εδώ και καιρό η απόφαση να αλλάξουν τα χρώματα της ομάδας από μπλε σε κόκκινα, καθώς και το σήμα, όπου από το παραδοσιακό bluebird προτίμησε τον δράκο, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο.

Πλέον, αυτό που βλέπουν είναι και η παρέμβασή του στα ποδοσφαιρικά θέματα, από τα οποία ξεκάθαρα δεν γνωρίζει. Έτσι, πριν από το ματς με τις «Μαύρες Γάτες» συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο της ομάδας εκατοντάδες οπαδοί, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Μάλιστα, η διαμαρτυρία δεν ήταν οργανωμένη. Στήθηκε στα γρήγορα μέσω των διάφορων fora και των social media!

Η 21χρονη Λι Σπίαρ, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Έξω ο Ταν», δήλωσε στο BBC ότι: «Καταλαβαίνουμε πως αυτά που κάνουμε εδώ σήμερα πιθανότατα δεν θα έχουν καμία σημασία, αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθείς». Η Κλερ Λεκράς, διαδήλωνε μαζί με τον εννιάχρονο γιο της, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος από την αλλαγή στη φανέλα της Κάρντιφ. «Έχει ψύχωση με το να επιστρέψουν στη μπλε φανέλα και ακόμα θέλει να τους υποστηρίζει». Ο πιτσιρικάς τόνισε: «Απλά θέλω ο σύλλογος να παίζει με τα μπλε, επειδή αυτό είναι το σωστό χρώμα τους. Δεν μου αρέσει το κόκκινο». Λόγια απλοϊκά από έναν εννιάχρονο, ο οποίος γνώρισε το σύλλογο όπως χιλιάδες άλλοι όλα αυτά τα χρόνια. Με την παραδοσιακή μπλε φανέλα, που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του.

Ένας άλλος οπαδός, ο Ίαν Μίντοουκροφτ τόνισε: «Είναι εξοργιστικό. Είναι σπουδαίο το ότι έχουμε έναν ιδιοκτήτη που έχει λεφτά, αλλά απλά θέλω να μείνει ένας ιδιοκτήτης που έχει τα λεφτά και όχι να προσπαθεί να τρέξει το σύλλογο. Πρέπει να αφήσουν αυτό σε ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο».

Μετά το τέλος του αγώνα, οι οπαδοί έμειναν για 45 ακόμα λεπτά στο γήπεδο προκειμένου να συνεχίσουν της διαμαρτυρίες τους. Ο Καρλ Κέρτις, ο οποίος πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία τόνισε: «Δεν θέλουμε να ανακατεύεται στην ποδοσφαιρική πλευρά του συλλόγου. Μπορεί να προστατεύσει την επένδυσή του, είναι μια τεράστια επένδυση και δεν έχουμε τίποτα ενάντια σε αυτό. Αλλά πρέπει να μείνει έξω από τα ποδοσφαιρικά, τα οποία οφείλει να αφήσει στον προπονητή». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «Η Κάρντιφ πάντα θα είναι μπλε». Ο Ταν τελικά απέλυσε τον προπονητή. Μένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει η κόντρα του με τον κόσμο…

ΠΗΓΗ: othersidefootball.com