Έγραφα, πριν από μερικές εβδομάδες, ότι ολοένα λιγοστεύουν οι πιθανότητες εκπλήξεων και ανατροπών στην Α1. Ότι όσο πάει και μεγαλώνει η, ήδη χαώδης, απόσταση που χωρίζει τους δύο μεγάλους από τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Μεγάλο λόγο μην πεις, μεγάλη μπουκιά φάε. Θα έπρεπε να το θυμάμαι καλά αυτό το ρητό, μετά από 27 χρόνια στο κουρμπέτι.

Μπουκωμένος από τον μεγάλο μου λόγο, είδα τον Ολυμπιακό να αποχωρεί ξεχαρβαλωμένος από τη Δράμα, θύμα μίας ομάδας που δεν ανήκει δα στις 3-4 ισχυρότερες του «βήτα Ομίλου» ούτε έχει ρεαλιστικές ελπίδες για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Εξίσου βιαστικός, είπα το Σάββατο στο επιμύθιο της τηλεοπτικής μετάδοσης από τη Νέα Σμύρνη, ότι ο Πανιώνιος κλείνει το 2013 αναπνέοντας στον σβέρκο των δύο θηρίων. Ανακρίβεια ολκής και γκάφα περιωπής: το ένα από τα μεγαθήρια, ο πρωταθλητής Ευρώπης αυτοπροσώπως, βρίσκεται όχι μπροστά, αλλά πίσω από τον Πανιώνιο και κοιτάζει την πλάτη του.

Πρόκειται, βεβαίως, για οφθαλμαπάτη. Ο Ολυμπιακός (10-1) έχει περισσότερες νίκες και λιγότερες ήττες από τους «κυανέρυθρους» της Νέας Σμύρνης (9-2). Θα έπρεπε να μοιράζεται την κορυφή με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό (10-1). Αυτοί που υποβίβασαν τους «κόκκινους» στην 3η θέση της βαθμολογίας είναι οι ίδιοι του οι πιστοί, ευλογία και κατάρα μαζί.

Αλλά δεν έχουν νόημα οι αστερίσκοι. Όσο οι ομάδες κρατούν ανοιχτή την πόρτα τους για τους χουλιγκάνους, παίρνουν μαζί και τα χάντικαπ που εκείνοι προκαλούν. Καλά να πάθουν, προσθέτει χαιρέκακα ο υποβολέας.

Ήταν σαν ένα φύσημα δροσιάς, αυτή η νίκη του ΚΑΟ Δράμας επί του Ολυμπιακού. Υπενθύμισε ότι υπάρχουν ακόμη σκόπελοι στον δρόμο των μεγάλων και σκόρπισε χαμόγελα στα αποδυτήρια μιας ομάδας που κινείται με γνώμονα την υγεία. «Ο στόχος μας είναι να μη χρωστάμε ούτε ένα σέντσι στο τέλος του Ιουνίου», μου έλεγαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ τον Οκτώβριο, όταν ανηφόρισα στον Βορρά για την πρώτη μετάδοση της σεζόν.

Οι άνθρωποι ξέρουν περισσότερα από καλό κρασί παρά από μπάσκετ, αλλά δεν είναι από εκείνους που προσπαθούν να διαφημίσουν πάση θυσία το προϊόν τους ούτε ενδιαφέρονται για τη λεζάντα. Το κάνω εγώ για τον λογαριασμό τους, αφού βάζουν τα ωραία τους λεφτά στο αγαπημένο μας άθλημα: Βασίλης Τσακτσαρλής, Βασίλης Ποζατζίδης.

Εβίβα, λοιπόν. Η Δράμα μέθυσε με «Βιβλία Χώρα» και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη βάση του με βαρύ πονοκέφαλο. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να φέρει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις σαν την κυριακάτικη, με περισσότερους του ενός θύτες και με περισσότερα του ενός θύματα.

Σε μια ιδανική για τα δικά μου μέτρα και σταθμά σεζόν, οι «πράσινοι» και οι «κόκκινοι» θα έφταναν στο νήμα με 6-7 ήττες παθητικό έκαστος. Και οι θρασύτατοι Πανιώνιοι αυτού του κόσμου θα τους απειλούσαν με εκθρόνιση.

Πηγή: sday.gr