Με τον Γκαρσία να βρίσκεται πλέον μακριά από την Τούμπα και τον κόσμο να φωνάζει το γνωστό σύνθημα για τον Ουρουγουανό... τρομοκράτη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει με τα χίλια ζόρια στη νίκη επί του μαχητικού Παναιτωλικού.

Ο Στέφενς έριξε από την αρχή τον Μαντούρο στο ματς και ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά για να ψάξει το γρήγορο γκολ, όμως ο Παναιτωλικός είχε κλείσει τους χώρους και μετά τα πρώτα δέκα λεπτά κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα καρέ του Ράφαελ τους επιθετικούς του Δικεφάλου.

Ήρωας ο Γλύκος!

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και στην τελική πάσα. Από την άλλη ο Παναιτωλικός περίμενε και χτυπούσε στη κόντρα με την ομάδα του Μάκη Χάβου να χάνει στο πρώτο ημίχρονο τρεις κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, δύο με τον Καμαρά και μία με τον Μπακάκη, όπου και στις τρεις ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ.

Η μοναδική καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν με ένα σουτ του Λούκας έξω από την περιοχή και έτσι το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0, με τον Παναιτωλικό να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Κόντρα στη ροή

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος στη Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να πατήσει περιοχή αλλά στο 53΄ ήρθε το πρώτο λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού και ο Λούκας δεν συγχώρεσε. Ο Μπεκέι πήγε να κοντρολάρει μετά από ένα γέμισμα στη περιοχή του Ράφαελ, ο Σαλπιγγίδης τσίμπησε την μπάλα και εκείνη στρώθηκε στον Λούκας ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ του Λούκας άλλαξε τα δεδομένα του ματς, καθώς ο Παναιτωλικός έπρεπε να βγει μπροστά και έτσι δημιουργήθηκαν αρκετοί χώροι. Ανά διαστήματα υπήρχε ρυθμός, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ έδειχνε να θέλει να κρατήσει το σκορ, με τους Αγρινιώτες να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Τελικά το 1-0 δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το «τρίποντο» φτάνοντας τους 45 βαθμούς και τον Παναιτωλικό για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς να μένει χωρίς νίκη αν και η παρουσία του στη Τούμπα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν θετική.