Χαίρετε! Καλή χρόνια εύχομαι σε όλους! Υγεία ψυχική και σωματική να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα με υπομονή και δική μας προσπάθεια θα έρθουν!

Η πρώτη εβδομάδα του ΄14 πέρασε με κεκτημένη ταχύτητα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και αν συμπεριλάβω τον εαυτό μου στο μέσο όρο του κόσμου, οι ποσότητες φαγητού που καταναλώσαμε, σίγουρα υπερβαίνουν τον μέσο όρο αυτών που τρώμε στην καθημερινότητα μας.

Γιατί καλή η γαλοπούλα, η σούπα και οι μπριζόλες (τώρα λίγες τηγανίτες πατάτες δεν βλάπτουν, γιορτές είναι) αλλά οι δίσκοι με τις δίπλες, οι πιατέλες με τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα βάλε και πόσο μπακλαβά έφαγα για δεκαπέντε μέρες, πρέπει να σταματήσουν, διότι αν συνεχιστεί πριν τελειώσει ο μήνας θα πρέπει να πάω για αλλαγή γκαρνταρόμπας!

Όμως και εκπτώσεις που έχουν τα μαγαζιά, τα λεφτά δεν φτάνουν για να αγοράσω όσα ρούχα δεν θα μπαίνω. Οπότε και από οικονομικής άποψης θα πρέπει να ξεκινήσω υγιεινή διατροφή για να επανέλθω σε φυσικά επίπεδα.

Αυτό που έχω να προτείνω είναι να κάνουμε 5 το λιγότερο γεύματα μέσα τη μέρα μας. Γεύματα μικρά σε ποσότητα και θρεπτικά σε περιεκτικότητα τροφής.

1) Πρωινό

-Μια κούπα γάλα άπαχο με κουάκερ και μια κουταλιά μέλι
- ή ένα ποτήρι χυμό με ένα τοστ
- ή μια ομελέτα

2) Δεκατιανό

-Ένα μήλο
- ή μια μπανάνα
- ή ενα τοστ
- ή ενα κουλούρι πολύσπορο

3) Μεσημεριανό

-Κρέας ψητό με σαλάτα ρύζι ή μακαρόνια
- ή ψάρι με χόρτα και πατάτα βραστή

4) Απογευματινό 

-Ένα γιαούρτι άπαχο με μια χούφτα ξηρούς καρπούς ανάλατους
- ή ενα φρούτο

5) Βραδινό

-Ό,τι το μεσημέρι αλλά σε μικρότερη ποσότητα
- ή μια ομελέτα (χωρίς βούτυρο, λάδια και πολλά τυριά)

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

- Είναι προτιμότερο σαλάτες και φρούτα να προτιμάμε εποχιακά.
 
- Προσοχή! Το περιττό αλάτι στο μαγείρεμα μόνο κακό μας κάνει. Ίσως προσθέτει λίγη νοστιμιά που έχουμε συνηθίσει, αλλά οι κατά κρατήσεις που μας προκαλεί δεν νομίζω πως τις θέλει κανείς.

- Επίσης, αν καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε μέχρι και να εξαφανίσουμε τη ζάχαρη από τον καφέ, τα αποτελέσματα θα είναι ταχύτατα και εξωπραγματικά!

- Απαγορεύονται τα αναψυκτικά! Προτιμάμε μια μπύρα παρά ένα αναψυκτικό.

- Ψωμί επιτρέπεται αν φάτε φακές, φασολάδα ή ρεβίθια, αλλά όχι ένα καρβέλι! Δυο φέτες πολύσπορο δεν κάνουν κακό.

Αν καταφέρουμε να καταναλώνουμε πολλά γεύματα στη μέρα μας, μικρά σε ποσότητα, ελαφριά με μικρή περιεκτικότητα θερμίδων θα αυξήσουμε τη λειτουργία του μεταβολισμού μας με αποτέλεσμα να χάσουμε γρήγορα περιττά κιλά και μεγάλο ποσοστό λίπους κάτι που μας ενδιαφέρει περισσότερο να αγαπάμε την υγεία μας.

Έτσι με ένα απλό πρόγραμμα διατροφής και με δική μας συνέπεια στην τήρησή του, θα δούμε άμεσα καλό στην εικόνα μας αλλά και στην τσέπη μας.

Καλή αρχή και καλά αποτελέσματα!