Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τις περισσότερες ομάδες της Α1 να βασιστούν σε Αμερικανούς που είτε έρχονται κατευθείαν από τα κολέγια, είτε από πρωταθλήματα χαμηλότερης δυναμικότητας. Υπάρχουν -φυσικά- και οι εξαιρέσεις, όπως ο Πανιώνιος (μπορεί να αποκτήσει μόνο παίκτες που ήταν στην Ελλάδα, γι’ αυτό και όλοι του οι ξένοι είναι από άλλες ομάδες της Α1) ή ο Άρης (μοναδικός ξένος στο ρόστερ ο Χαντ).
Η παραπάνω κατάσταση δεν σημαίνει πως δεν προκύπτουν... λαβράκια, όπως για παράδειγμα έγινε πέρυσι με τον Πέτγουεϊ που από το Ρέθυμνο μετακόμισε στον Ολυμπιακό ή τον ΜακΚολουμ που εντυπωσίασε με τον Απόλλωνα Πάτρας και φέτος είναι ο ηγέτης του Πανιωνίου. Έτσι και γίνεται και φέτος με αρκετούς Αμερικανούς που ήταν άγνωστοι στο ευρύ να πραγματοποιούν εντυπωσιακές εμφανίσεις σχεδόν από το… πουθενά και να οδηγούν τις ομάδες του σε πολύτιμες νίκες.
Το gazzetta.gr, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, συγκέντρωσε τις πιο… ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει:
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο