Ροτέισον όχι πολύ βαθύ, αλλά ρόλοι μοιρασμένοι και απολύτως δοακριτοί, παιχνίδι που αρχίζει από την άμυνα και ολοκληρώνεται με ορθολογικές επιθέσεις. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη που νίκησε και την Έφεσ, φτάνοντας το 3-0 και την κορυφή του ομίλου στο ΤΟΠ-16. Προφανώς και το μομέντουμ είναι πράσινο.

Διαμαντιδης οργανώνει μαεστρικα, πνίγει στην άμυνα, εκτελεί όποτε πρέπει. Ούκιτς ανεβασμένος πολύ σε δημιουργία, άμυνα και εκτέλεση. Ακριβώς όπως πέρυσι τέτοιο καιρό. Ο Κάρι ανταποκρίνεται απολύτως. Ο κορμός του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού όμως είναι ο Λάσμε με τον Γκιστ. Αυτοί είναι το βαρόμετρο. Κι είναι υπέροχοι, με τρομερή ενέργεια και απίθανη διάθεση.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα άσχημα νέα είναι ο Μπράμος που περιορίζεται σε... ρόλους και δεν φαίνεται πολύ στα καλά του. Προσωπικά μου μοιάζει αναιμικός κι ο Φώτσης. Πολύ λογικά έξω απο το ροτέισον είναι ο άφαντος (γενικα και αναμενόμενα) Μαυροκεφαλίδης. Ο Παππάς ξαφνικά δε βρίσκει χώρο κι ο Γιάνκοβιτς μπαίνει ανά διαστήματα για να δίνει ανάσες. Η έλλειψη βάθους και "ρίσκου" λοίπον σημαίνει ότι όταν ο Ούκιτς δεν παίξει ή Γκιστ και Λάσμε περιοριστούν, ο Παναθηναικός ενδεχομένως θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Γράφω αυτά τα δυσάρεστα τώρα για τρεις λόγους:

1) Η Έφες (χίλια συγγνώμη Βαγγέλη) στη συγκεκριμένη στιγμή γι αυτο το επίπεδο είναι ανύπαρκτη. Η νίκη στο ΟΑΚΑ ήταν αυτονόητη για τους πράσινους. Μαγκιά τους που έχουν 3-0 άλλα ως εκει.

2) Τα δύσκολα και απαιτητικά είναι μπροστά. Ως τώρα το πρόγραμμα ήταν βατό.

3) Αυτό το εκπληκτικό ξέσπασμα είναι τα τρικ του προπονητή. Δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει, διότι είτε οι λαγοί δεν περισσεύουν στο καπέλο του μάγου, είτε δεν ρισκάρει να τα βγάλει.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι στις οκτώ καλύτερες ομάδες της ευρωλιγκας , άλλα με δεδομένο το 3-0 της αρχής (σε συνδυασμό με το απίστευτο 0-3 της Φενερ και το 1-2 του Ολυμπιακού) έχει την ευκαιρία να πάρει πλεονέκτημα και για το Φάιναλ Φορ. Θα είναι αμαρτία να μη βάλει κι άλλα στοιχεία που λείπουν στο παιχνίδι του και να πατήσει δυνατά στο Φάιναλ Φορ.

Έρχονται Ολυμπιακός και Φενερ. Στο βάθος Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει κάθε βράδυ τον Διαμαντιδης στους 19 πόντους, ούτε τον Λάσμε και τον Γκιστ σε τρελή κατάσταση. Άρα θέλει κάποιες πινελιές για να μπορέσει να θερίσει ότι σπείρει τόσο καιρο. Να ξαναμπεί στην ελίτ της Ευρωλιγκας.

Για τα δεδομένα της στιγμής η κατάσταση του είναι υπεραρκετη για να καθαρίσει τη Δευτέρα αυτόν τον Ολυμπιακό. Αν όμως δε δει τα σημεία που πάσχει , τότε μπορεί να κάνει ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Απο υπερβολική σιγουριά να αναστήσει τον αιώνιο αντίπαλο. Το προηγούμενο ντέρμπι αιωνίων (του κυπέλλου) έγινε turning point. Δε θέλει και πολύ να γίνει στροφή στη στροφή . Γιατί θυμίζω ότι τότε ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έμπαινε γκαζωμένος κι έφαγε το πρώτο χαστούκι πριν ακολουθήσουν τα Νοκ-ντάουν του Μιλάνου, της Δράμας και του ΣΕΦ.

Άρα ψυχραιμία ...

Υ.Γ: με ξεπερνά ότι η Μάλαγα έγινε ομάδα. Δεν έγινε ξαφνικά διαστημική . Το τουρλουμπούκι της Φενερ και νεκρούς ανασταίνει.

Υ.Γ(άσχετο): Σας ενημέρωσα εγκαίρως για τα cojones του Καλμαζίδη έτσι; Θα επανέλθω το σαββατοκύριακο...

Πηγή: pamespots.gr