Πριν από λίγο ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ και έκανε το 1-0 στα πλέι-οφ. Χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να περάσει στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» χειροκρότησε Αταμάν και παίκτες για την εύκολη νίκη, χειροκρότησε, όμως, και τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ του ΠΑΟΚ για την σούπερ εμφάνισή του και τις εντυπωσιακές του ενέργειες.

Ο Πόρτερ τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, δείχνοντας έτσι για μία ακόμη φορά την πολύ μεγάλη του αξία. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς άλλωστε ότι άφησε το ΝΒΑ, έχοντας σχεδόν 20 πόντους ανά παιχνίδι. Και έφυγε από εκεί, όχι λόγω των αγωνιστικών του επιδόσεων, αλλά εξαιτίας προβληματικών συμπεριφορών, που είχε. Μέχρι στιγμής, πάντως, στον ΠΑΟΚ κυλάνε ήρεμα τα πράγματα.

 

Ο σούπερ αυτός παίκτης δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, αν δεν υπήρχε θέμα με την συμπεριφορά του. Είναι ένας παίκτης ΝΒΑ, ανώτερος ποιοτικά ακόμη και από τον Ναν. Η κορυφαία λίγκα, όμως, του κόσμου τον ξέβρασε και ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία, φέρνοντάς τον στην Ελλάδα για λίγα παιχνίδια.

Ο Πόρτερ είπε προ καιρού ότι αν δεν επιστρέψει στο ΝΒΑ, θα μείνει και του χρόνου στον ΠΑΟΚ, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται και τόσο εύκολο. Για να το λέει, όμως, ο ίδιος ο Αμερικάνος κάτι θα ξέρει.

Πάντως, πολλές ομάδες από την Ευρώπη ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ φίλαθλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού γράφουν συχνά πυκνά στο διαδίκτυο ότι θα τον ήθελαν στην ομάδα τους.

Πάντως, κι άλλοι παίκτες προερχόμενοι από το ΝΒΑ θα έρθουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Παίκτες σημαντικής αξίας, των οποίων, όμως, ο κύκλος στην Αμερική φαίνεται πως έκλεισε. Ο Γάλλος Φουρνιέ ίσως είναι ένας από αυτούς, όπως και ο Τούρκος Κορκμάζ. Πρόκειται για παίκτες, που σε όποια ομάδα της Ευρωλίγκας και αν πάνε θα κάνουν την διαφορά. Ηδη μάλιστα το όνομα του Τούρκου ακούστηκε για την Ρεάλ, η οποία θα προσπαθήσει να κάνει ανανέωση τη νέα χρονιά, καθώς έχει αρκετούς παίκτες σε μεγάλη ηλικία.

Αυτός, που σίγουρα δεν θα πάρει παίκτη από το ΝΒΑ είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος είτε κρατώντας τον Κάνααν, είτε παίρνοντας τον Ντόρσεϊ, σχεδόν κλείνει το ρόστερ του για του χρόνου. 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιμπάκα, Μότλεϊ ή σπουδαίος NBAer στο ΟΑΚΑ - Φήμες για απλησίαστο όνομα!