Στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, η ΚΑΕ Άρης ζήτησε 1.500 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της, ωστόσο η Αστυνομία δεν συναίνεσε και ενέμεινε στην αρχική της απόφαση να διανείμει από 50 προσκλήσεις στις δύο ομάδες και να απαγορεύσει την οργανωμένη παρουσία οπαδών τους στο γήπεδο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το φόβο επεισοδίων, που υπάρχει τόσο κατά τη μετακίνηση μεγάλων μαζών οπαδών στο Ηράκλειο, αλλά και για τη συνύπαρξή τους στην ίδια πόλη και σε ένα γήπεδο-όπως τα «Δύο Αοράκια»-που η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τις 5.500. Επιπλέον η παρουσία πολυάριθμων οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο νησί έκανε ακόμη πιο επιφυλακτικές τις αρχές, που δεν θέλουν επ ουδενί η επιστροφή ενός τελικού στην επαρχία μετά από οκτώ χρόνια να σημαδευτεί από παρατράγουδα.

Τα εισιτήρια για τον τελικό θα διατίθενται σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου και θα πωλούνται με 20 και 30 ευρώ και απαραίτητα την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ενώ προσκλήσεις θα πάρουν σωματεία της Κρήτης. Παράλληλα, σε κανέναν φίλαθλο δεν θα επιτραπεί η είσοδος με διακριτικά ομάδας στο γήπεδο.

Το τζάμπολ του αγώνα, που θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση, ορίστηκε για τις 19:45, ενώ οι πόρτες του κλειστού θα κλείσουν μισή ώρα πριν.