Facebook Pixel «Αιχμάλωτος» του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός
| 2014-01-21 10:52:00

«Αιχμάλωτος» του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός

«Αιχμάλωτος» του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός

Ο Άρης Λαούδης γράφει για την... εξαφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ που δεν είναι θέμα «κακής μέρας», αλλά αποτέλεσμα του αμυντικού πλάνου του Πεδουλάκη που «αιχμαλωτίζει» τον Ολυμπιακό.

Υπάρχει το μπάσκετ που αρέσει στον κόσμο, υπάρχει και το μπάσκετ που αρέσει στους προπονητές. Στην πρώτη περίπτωση είναι το άθλημα που «κόβει τα εισιτήρια», στη δεύτερη είναι ο τρόπος για να φτάσεις στη νίκη. «Πόνεσαν» λοιπόν τα ματάκια των απλών φιλάθλων που παρακολούθησαν το παιχνίδι, αλλά έχω την αίσθηση πως η εικόνα του χθεσινού παιχνιδιού δεν ήταν θέμα ημέρας ή αστοχίας, αλλά ζήτημα τακτικής.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος, σε τρία παιχνίδια, που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πάνε σε συνολικό σκορ 100 πόντων, ενώ οι δύο ομάδες μαζί έχουν αστοχήσει σε 209 σουτ (!) σε σύνολο 328 προσπαθειών!

Κι αν για τον Παναθηναϊκό είναι αναμενόμενο να πάει στην πετυχημένη συνταγή της «καταστροφής του αντιπάλου», το μεγάλο ερώτημα αφορά στον Ολυμπιακό, που για πέμπτη φορά (τρία παιχνίδια πέρυσι στα πλέι οφ, δύο φέτος) δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα διαφορετικό. Επί της ουσίας, οι δύο «αιώνιοι» δίνουν την αίσθηση πως αυτή την εικόνα θα παρουσιάζουν σε κάθε μεταξύ τους παιχνίδι, εκτός αν ο Μπαρτζώκας βρει τον τρόπο να αιφνιδιάσει τον Πεδουλάκη.

Για παράδειγμα, άπαντες στέκονται στην κάκιστη εμφάνιση του Σπανούλη, αλλά ουδείς απαντά στο ερώτημα αν ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει καλύτερος με τη συγκεκριμένη άμυνα του Παναθηναϊκού και την αδυναμία του Μπαρτζώκα να λύσει την εξίσωση.

Ο Σπανούλης δεν μπορεί να εκτελέσει με το χέρι του Γκιστ στα 2,5 μέτρα ύψος, δεν μπορεί να δημιουργήσει με διεισδύσεις, καθώς έχει γρήγορα πόδια απέναντί του, άρα με ποιον τρόπο θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να λύσει το πρόβλημα; Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζουν για μια ακόμη φορά μπλοκαρισμένοι στο «πλάνο καταστροφής του Παναθηναϊκού»

Ακόμη κι αν κατάφερε να περιορίσει το πρόβλημα με τη δημιουργία στο λόου ποστ, ο Μπαρτζώκας δεν παρουσίασε τίποτα διαφορετικό στην επίθεσή του, εκεί απ' όπου ξεκινούν τα προβλήματα της ομάδας του.

Είναι εντυπωσιακό πως ο Πεδουλάκης δεν παρουσιάζει τίποτα καινούργιο από παιχνίδι σε παιχνίδι και γιατί να το εμφανίσει από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχει σκεφτεί καν τη λύση για να αντιμετωπίσει την ως τώρα αδυναμία του.

Να πέσει πάνω σε τοίχο;

«Πρέπει να γίνει πιο επιθετικός ο Βασίλης» εξήγησε ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου, αλλά το πρόβλημα δεν είναι η διστακτικότητα του Σπανούλη, αλλά το τείχος που έχει μπροστά του δεν γκρεμίζεται με την απόφαση του να… περάσει από μέσα.

Μόνο ο Ντάνστον υπάρχει

Ο Κόλινς δεν έχει καμία σχέση με τον Λο, όχι μόνο σε ποιότητα, ούτε καν σε στυλ παιχνιδιού. Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός παρουσιάζει έλλειμμα ποιότητας τελευταίας, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και της αδυναμίας να γεμίσει τη ρακέτα του. Στην ουσία ο Μπαρτζώκας έχει τέσσερις ψηλούς (Μπέγκιτς, Καββαδάς, Σίμονς, Ντάνστον) εκ των οποίων μόνο ο τελευταίος έχει παρέμβαση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Μεγάλο κέρδος ο Μαυροκεφαλίδης

Εστω και κατ' ανάγκη ο Πεδουλάκης κέρδισε ολίγον από Μαυροκεφαλίδη στο χθεσινό παιχνίδι. Τον έβαλε στο «4», του ζήτησε να δημιουργήσει από το λόου ποστ και μπορεί να μην έκανε τη διαφορά, αλλά αισθάνθηκε κομμάτι της ομάδας και μάλιστα σε παιχνίδι ντέρμπι, αντιλαμβανόμενος έτσι πως υπάρχει στο πλάνο του προπονητή του. Αυτή είναι η ευκαιρία του διεθνούς σέντερ να ξαναμπεί στο rotation και σωστά ο Πεδουλάκης τον «ανέβασε» στη συνέντευξη Τύπου. Ο Μαυροκεφαλίδης θα πάρει άμεσα κι άλλες ευκαιρίες και είναι στο χέρι του να αποδείξει πράγματα

Αργήσαμε, αλλά το κάναμε...

Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε καμιά 10ετία για να κάνουμε το αυτονόητο και κάπου τόσο χρειάστηκε και στην ΕΟΚ για να πάρει τη σωστή απόφαση για τα εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αρη.

Τα «μαγικά χαρτάκια» θα δοθούν στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και όχι στους στρατούς οργανωμένων οπαδών, κάτι βεβαίως που έπρεπε να είχε αποφασιστεί και σ' όλους τους προηγούμενους τελικούς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τότε που 600 και 600 πήγαιναν στην αρένα του Ελληνικού για τον ετήσιο πόλεμο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags