Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!

Ο Μπάιρον Σκοτ γεννήθηκε στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών στις 28 Μαρτίου του 1961, μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και φοίτησε στο Αριζόνα Στέιτ. Εκεί έκανε τεράστιες εμφανίσεις με την ομάδα του Πανεπιστημίου (21,6π., 5,4ριμπ.) κι έτσι τον τρίτο χρόνο άφησε τις σπουδές για να κυνηγήσει το όνειρό του στο ΝΒΑ!

Ο Σκοτ αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ το 1983, όπου επιλέχθηκε στο νούμερο 4 από τους Σαν Ντιέγκο Κλίπερς. Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα οι Κλίπερς τον αντάλλαξαν κι έτσι βρέθηκε στους Λος Άτζελες Λέικερς όπου και... ρίζωσε!

Στις 10 χρονιές (1983-93) που αγωνίστηκε με την φανέλα των «Λιμνανθρώπων» κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1985, 1987, 1988), βρέθηκε σε ακόμα δύο τελικούς, στην All-Rookie first team (1984 με 10,6 πόντους μέσο όρο)! Ήταν εξαιρετικός σουτέρ και μέλος του... Showtime των Λέικερς πλάι στους Τζόνσον, Τζαμπάρ και Γουόρθι.