Εγώ λέω σχεδόν σε κάθε στήλη για το πού πονάει ο Ολυμπιακός και τι μεταγραφές πρέπει να κάνει, δεν χαρίζομαι. Όμως για το θέμα με τον Βάις θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μαρινάκη! Άριστα έκανε που τον πούλησε με αυτά τα λεφτά. Κοντεύουμε να μπούμε στον Φλεβάρη και δεν είχε προσφέρει σχεδόν τίποτα αυτός ο παίκτης. Όλο κάτω το κεφάλι, λες και έχει ψυχολογικά προβλήματα, κάνει μια μπούκα και μετά εξαφανίζεται, μακριά από το γκολ είναι, γι΄ αυτό δεν στέριωσε πουθενά, οι Ιταλοί μαλάκες είναι που τον άφησαν να φύγει; Αφού δεν μπορούσες να του πάρεις πράγματα για το καλό της ομάδας, πούλα τον. Και το πόσο παικταράς πιστεύει ο ίδιος ότι είναι, το δείχνει πηγαίνοντας σε αυτήν την ηλικία στο Κατάρ! Στο Κατάρ ρε Βάις; Νέο παιδί στο Κατάρ; Πού είναι η καριέρα σου, μόνο για τα λεφτά ρε Βάις;

Θέλω να πω κάτι και για τον Κάμπελ διότι βλέπω κάτι υπερβολικά ποσά. Πρώτον, τους καλούς η Άρσεναλ τους κρατάει, δεν τους δίνει δανεικούς. Σπανίως παίκτες που έδωσε δανεικούς ο Βενγκέρ, ξαναγυρίσανε και πιάσανε στην Άρσεναλ. Δεύτερον, ο Κάμπελ είναι μακριά από το γκολ. Καμία σχέση με τον Μιραλάς για παράδειγμα, αυτή ήταν η παικτάρα και το έλεγα από το δεύτερο ματς που τον είχα δει, όταν ήταν αναπληρωματικός. Τρίτον, προσέξτε τον Κάμπελ στις δύσκολες έδρες που πέφτει κλοτσιά. Εξαφανίζεται, τρέμει τον ίσκιο του. Θυμηθείτε τον στη Λεωφόρο, στο Περιστέρι, τώρα στην Ξάνθη δεν ήταν καλός, να τον δούμε και στην Τούμπα…

Ο Μίτσελ ευτυχώς ξύπνησε και χρησιμοποιεί επιτέλους τον Ιμπαγάσα. Πόσες φορές το είχα πει όταν τον είχε εξαφανισμένο, "μην τον κρύβεις, τέτοιο χαφ δεν έχει ο Ολυμπιακός, δεν πάει να είναι 38 χρονών, ο άνθρωπος είναι δάσκαλος και καλλιτέχνης". Ο Ιμπαγάσα δείχνει σε αυτήν την ηλικία πόσο πρόβλημα έχει στα χαφ ο Ολυμπιακός. Δεν μπορώ άλλο Σάμαρη, όλο λάθος πάσες όποτε πιέζεται, κάνει τραβήγματα, κίνδυνος για πέναλτι, για κόκκινες.

Μου άρεσαν οι αλλαγές του Μίτσελ στην Ξάνθη. Ήταν μια «επαγγελματική» νίκη από τον Ολυμπιακό. Μου άρεσε που το υπολόγισε το ματς και δεν έκανε ροτέισον. Κατέβασε καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να κάνει και δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός. Βέβαια είχε και η Ξάνθη ευκαιρίες.
Πάει καλά ο Αβραάμ, ανεβαίνει, επανήρθε. Ο Ρομπέρτο δεν ήταν καλός σε αυτό το ματς. Και πολύ πάσα ρε παιδί μου, πολύ πάσα, μη γυρνάτε την μπάλα στον τερματοφύλακα, κίνδυνος θάνατος οι τερματοφύλακες να παίρνουν μπάλα στα πόδια.

Θέλω να πω κάτι για τον Λαγό που είχε γίνει σίριαλ το αν θα ανανεώσει ή όχι. Σιγά τον παίκτη! Όταν δω πραγματικό ταλέντο το υμνώ, χωρίς να έχει σημασία που παίζει. Για τον Καπίνο ας πούμε έχω πει ύμνους, θεωρώ ότι έχει δυνατότητες να γίνει μεγάλος τερματοφύλακας αν δουλευτεί σωστά, το ίδιο και ο Ρισβάνης. Δεν πιστεύω όμως τον Καρέλλη, δεν πιστεύω τον Κλωναρίδη, δεν πιστεύω τον Λαγό. Ένα κλαδευτήρι είναι, ένα δυνατό παιδί που δεν ξέρει ιδιαίτερη μπάλα, δεν είναι και γρήγορος, σαν τον Λαγό υπάρχουν εκατοντάδες παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πλατανιά αλλά ήταν ο χειρότερος Παναθηναϊκός φέτος! Για να μην πω ότι ήταν ο χειρότερος Παναθηναϊκός των τελευταίων χρόνων. Ανύπαρκτος ο Πράνιτς που τον έβαλε μπροστά από τα σέντερ μπακ να φτιάχνει παιχνίδι. Τραγικά τα χαφ του Παναθηναϊκού, είπα για τον Λαγό, ο Ζέκα ανύπαρκτος και αυτός.

Σε αυτό το ματς όμως είχε πρόβλημα και το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν καλός ο Τριανταφυλλόπουλος, ήταν και ο Ρισβάνης σε κακή μέρα. Αντί ο Πλατανιάς να τους χτυπήσει στην καρδιά, αντί να πάει από τον άξονα, πήγαινε από τα άκρα, λάθος του Πλατανιά αυτό. Παρ΄ όλα αυτά ο Καπίνο έδειξε ξανά την κλάση του. Είναι πολύ νέος για τερματοφύλακας.

Μεγάλη νίκη θα έκανε ο Άρης, τέτοιο ματς δεν έχει ξαναγίνει, αμαρτία κι έγκλημα να νικάς 1-3 στο ΄82 και μέσα σε 10 λεπτά να τρως 3 γκολ και να χάνεις! Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά. Δεν θέλω να πω περισσότερα γι΄ αυτό το ματς...

Ο Πανθρακικός ήταν πολύ καλός, κάνει καλή δουλειά ο Μάντζιος, έχει και καλούς κυνηγούς, τον καθάρισε τον Πανιώνιο. Δεν του βγήκε του Παναγόπουλου αυτό το σχήμα με τους 3 σέντερ μπακ πίσω διότι όταν έχεις αργά σέντερ μπακ στην ευθεία, δεν επιτρέπεται να έχεις εξτρέμ στα πλάγια. Πρέπει να έχεις μπακ που θα γίνονται εξτρέμ. Όχι το αντίθετο. Διότι οι εξτρέμ όσο πίσω και να έρθουν, δεν ξέρουν να μαρκάρουν καλά, και όταν μπαίνουν οι αντίπαλοι σε τρυπάνε από τα άκρα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, την καθάρισε σαν αβγό τη Βέροια, στη Βέροια πάνε και αμολιόνται, αφήνουν χώρο, τους βάζεις γκολ εύκολα. Ήταν σε φόρμα ο Ολίσε, πιο γρήγορος από άλλα ματς ο ΠΑΟΚ, παίζει όμως με πειράματα στα σέντερ μπακ. Ο ΠΑΟΚ αν είχε τους 3 σέντερ μπακ που έχει ο Ατρόμητος, θα ήταν πολύ καλύτερος.

Είναι σε σπουδαία κατάσταση ο Ατρόμητος και θέλει μεγάλη προσοχή το πρώτο ματς του Ολυμπιακού για το Κύπελλο την Τετάρτη. Ήταν εκπληκτικός ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο τώρα με τα Γιάννενα, μπορούσε να έχει βάλει 4 γκολ από το πρώτο μέρος.

Είδα και πολλούς ξένους αγώνες, θα τα πούμε μετά το ματς του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Τα φυλάω για μεθαύριο διότι υπάρχουν θέματα που θέλουν χώρο για να αναπτυχθούν.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου