Facebook Pixel Σερί για Ευρώπη
| 2014-01-27 18:51:00

Σερί για Ευρώπη

Σερί για Ευρώπη

Έπαιξε ρόλο και η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση του Πράνιτς και η σταθερή αξία στα τρεξίματα που λέγεται Ζέκα. Αυτή τη φορά το καλό ημίχρονο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ήταν το δεύτερο, ανεξάρτητα αν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το έβαλε ο Αμπέντ στο 40'. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης

Η εικόνα με τον Πανιώνιο ήταν τελείως αντίθετη όσον αφορά τα ημίχρονα. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε σοβαρό πρόβλημα να σπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας του Αναστόπουλου. Πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να επιτεθεί σωστά πρέπει να ευχαριστεί και την τύχη του και τον Καπίνο που δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, παρά τις σημαντικές ευκαιρίες που είχε η ομάδα των Χανίων στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου.

Η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πετύχει το πρώτο του γκολ στην πρώτη ουσιαστικά κάθοδο του Νάνο και τον βοήθησε να έχει πολύ πιο ισορροπημένη εικόνα στο δεύτερο μέρος. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση του Ντάνιελ Πράνιτς και η σταθερή αξία στα τρεξίματα που λέγεται Ζέκα. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας. Από το 75' και έως το φινάλε ο Παναθηναϊκός σπατάλησε σπουδαίες ευκαιρίες να τελειώσει το ματς και να πανηγυρίσει με λιγότερο άγχος τη νίκη. Ήταν, πάντως, αυτή με τον Πλατανιά η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε στο φετινό πρωτάθλημα τρεις σερί νίκες. Αποτέλεσμα που τον βοηθά να μεγαλώσει τη διαφορά του με την 6η θέση, εξασφαλίζοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, κάτι που ήταν ο ουσιαστικός στόχος της ομάδας την αρχή της σεζόν σε αυτό το νέο ξεκίνημά της.

Πέρα από την αρνητική εικόνα της άμυνάς του στο πρώτο μέρος υπάρχουν και θετικά που βγαίνουν από τη χθεσινή νίκη. Για ακόμα μια φορά οι «πράσινοι» βρίσκουν γκολ από κάποιον μέσο και αποδεικνύουν ότι όσο περνά ο καιρός τόσο αναδεικνύονται όλο και περισσότεροι σκόρερ από το ρόστερ της ομάδας.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags