Η Ξάνθη είχε δύο δοκάρια, έκανε μερικές ευκαιρίες, αλλά της έλειπε η σιγουριά στα μετόπισθεν: ο Ολαϊτάν, που έχει αναλάβει ρόλο κανονιέρη, βρήκε ένα γκολ που θα ζήλευαν φορ πεπειραμένοι και όλα απλοποιήθηκαν. Όταν οι δύο ομάδες έμειναν (σωστά) με δέκα παίκτες, μπήκε ο Ιμπαγάσα για να βρει την ασίστ που θα τελείωνε το ματς. Δεν τη βρήκε, αλλά τη δέχτηκε κι έγινε ο ένατος παίκτης (!) φέτος που σκοράρει όταν ο Μίτσελ τον ρίχνει στο ματς!

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποδείξει ότι η πεντάρα κόντρα στον Ηρακλή στον επαναληπτικό του Κυπέλλου δεν ήταν συμπτωματική, αλλά μια πρώτη ένδειξη επιστροφής της ομάδας σε καλή κατάσταση μετά το πρόσφατο ντεφορμάρισμα: το κατάφερε. Η έμπνευση του Στέφενς να παίξει με τον Ολίσε δίπλα στον Σαλπιγγίδη και τον Βούκιτς πίσω τους είχε αποτέλεσμα τρία γκολ σε 12 λεπτά! Κρίμα που το κρύο κράτησε μακριά τον κόσμο: όποιος πήγε στην Τούμπα το τελικό 4-1 το κατευχαριστήθηκε!

Δεν ήταν άσχημα και τα άλλα ματς στο παγωμένο χθεσινό απόγευμα. Ο Λεβαδειακός με τρία γκολ σε δέκα λεπτά κόντρα στον Άρη μετέτρεψε την ήττα με 1-3 σε θρίαμβο με 4-3. Ο Σούλης Παπαδόπουλος φωνάζει για τη διαιτησία του Ιωαννίδη που απέβαλε τον Μπουγαΐδη, αλλά το πρόβλημά του δεν ήταν ο διαιτητής: ήταν ότι η ομάδα νόμιζε πως κέρδισε όταν ο Μανιάς έκανε το 1-3. Με ένα μέτριο τερματοφύλακα που προέρχεται από απραξία, τον Γουναρίδη, και μια άμυνα που υπέφερε στο ψηλό παιχνίδι, ο Άρης δεν άντεξε την πίεση του Λεβαδειακού ο οποίος βρήκε τρία γκολ από τα στόπερ του! Καλά ματς έγιναν και στην Τρίπολη και στην Κομοτηνή. Ο Αστέρας με τον ΟΦΗ μοιράστηκαν τους βαθμούς γιατί δεν κατάφεραν να παίξουν καθόλου για τα φορ τους: ειδικά οι γηπεδούχοι είδαν τον Ζορό να ακυρώνει και τον Μπαράλες και τον Χουάνμα. Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός διέλυσε στο β' ημίχρονο τον Πανιώνιο που κατέρρευσε. Είχε παίξει την Πέμπτη Κύπελλο: τρία ματς για τους Νεοσμυρνιώτες σε μια εβδομάδα είναι πολλά.

Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Πλατανιά, σε ένα ματς που έπαιξε χειρότερα απ' ό,τι κόντρα στον Πανιώνιο, ο Ατρόμητος νίκησε τον ΠΑΣ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 1-0 και ο Απόλλων έχασε δυο βαθμούς κόντρα στην Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Ο Αναστασίου επισήμανε την απουσία του Μέντες, που όπως είπε στερεί από τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟ ισορροπία, αλλά αν κάποιος πρέπει να έχει παράπονα από το τελικό σκορ και την ομάδα του αυτός είναι ο Αναστόπουλος. Στη φάση του γκολ επτά παίκτες του Πλατανιά (!) κοιτάνε τον σκόρερ Αμπέντ, ενώ οι κυνηγοί του έχασαν τα άχαστα, αναδεικνύοντας τον Καπίνο σε ήρωα του παιχνιδιού! Ευκαιρίες πολλές έχασε κι ο Ατρόμητος κόντρα στον ακίνδυνο, όμως, επιθετικά ΠΑΣ σε ένα ματς που ο Παράσχος μετά από καιρό χρησιμοποίησε ταυτόχρονα Παπαδόπουλο, Ναπολεόνι, Καραμάνο και Ουμπίντες.

Στο ΟΑΚΑ ο Απόλλων έκανε εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας δοκάρι κι ευκαιρίες κι όλα αυτά παίζοντας από νωρίς με 10 παίκτες κι έχοντας κόντρα τον διαιτητή που έχει δίκιο στη φάση της αποβολής του Δεληζήση, αλλά δεν του έδωσε πέναλτι στο 85'. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν ερχόταν κι από τιμωρία….

Πηγή: sday.gr