Facebook Pixel Ποιος είναι ο Μπίμπρας Νάτχο
| 2014-01-29 11:08:00

Ποιος είναι ο Μπίμπρας Νάτχο

Ποιος είναι ο Μπίμπρας Νάτχο

Μικρός μάζευε τα δώρα από τα αυγά-έκπληξη. Τώρα είναι ο ίδιος δώρο και έκπληξη! Διαβάστε την περίεργη ιστορία του Μπίμπρας Νάτχο.

Ένας Μουσουλμάνος στο Ισραήλ!

Πρώτη ώρα, ιστορία… Δεύτερη γεωγραφία και τρίτη θρησκευτικά! Όπως περνούσαν τα παιδικά χρόνια του Μπίμπρας Νάτχο, που ήθελε να μάθει τα πάντα για τους προγόνους του, έτσι πρέπει να περάσουν και οι πρώτες παράγραφοι του κειμένου. Ανάμεσα σε έναν πόλεμο, σε μια πόλη στους πρόποδες του Καυκάσου και σε εκείνους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως και θρησκευτικοί πρόσφυγες. Η Δημοκρατία της Αντιγκέα και η πρωτεύουσά της Μαϊκόπ είναι ομοσπονδιακά υποκείμενα της Ρωσίας, δηλαδή λειτουργούν με το δικό τους δίκαιο και μπορούν μαζί με τα ρωσικά να μιλούν την τοπική γλώσσα. Εκείνα που μάθαινε από παιδί ο Μπίμπρας.

«Μιλάω πολύ καλά τη γλώσσα τον προγόνων μου. Αλίμονο αν δεν έμπαινα στη διαδικασία να μη μάθω», εξηγεί για τα κιρκισιανά τα οποία μαζί με τα εβραϊκά και τα αγγλικά εμπλουτίζουν το βιογραφικό του. «Με ενδιέφερε να μάθω τα πάντα για τις ρίζες μου και τα μελέτησα από παιδί». Τότε, λοιπόν, έμαθε ότι στα μέσα του 19ου αιώνα και κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας με την Κιρκασία, οι πρόγονοί του ήταν ανάμεσα στους περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες που άφησαν τον τόπο τους. Οι περισσότεροι αποδεχόμενοι πρόσκληση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρνούμενοι να ασπαστούν τον Χριστιανισμό.

Οι πρόσφυγες έφυγαν προς κάθε κατεύθυνση. Συρία, Λίβανος, Τουρκία, Κόσσοβο, Ιορδανία, Αίγυπτος και δύο χωριά στο Ισραήλ. Το Κφαρ Καμά και το Ρικχανίγια. Στο πρώτο που βρίσκεται στη Γαλιλαία και – μάλλον ειρωνικά - κατοικείται εξ ολοκλήρου από Μουσουλμάνους, γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1988 ο Μπίμπρας Νάτχο. Απόγονος μίας εκ των 1.150 οικογενειών που βρήκαν καταφύγιο και ουσιαστικά ανοικοδόμησαν το συγκεκριμένο χωριό, το οποίο πλέον αριθμεί 3.000 κατοίκους. «Μπορεί να είμαι Μουσουλμάνος, όμως στην ίδια στιγμή είναι σημαντικό να θυμάμαι ότι ζω στο Ισραήλ και είμαι πολίτης αυτής της χώρας».

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags