Μία ενδιαφέρουσα και συνάμα τραγελαφική ιστορία που μαρτυρά πόσο πίσω οπισθοδρομική είναι ποδοσφαιρικά η Ελλάδα έφτασε στα αυτιά του σκύλου. Τα λαγωνικά μας, μάς έφεραν ως λεία κάτι... άπλυτα ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο ως προπονητής ερασιτεχνικών συλλόγων και μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας σε μικρά παιδιά.

Μόνο που τα κακόμοιρα τα παιδάκια, βρήκαν λάθος δάσκαλο να τους διδάξει, κάτι για το οποίο δεν φταίνε τα ίδια, αλλά οι γονείς τους. Εξηγούμαστε. Μάθαμε λοιπόν, ότι πριν 4,5 χρόνια που ήταν προπονητής σε μία Ακαδημία, κάπου στα βόρεια προάστια, είχε μία περίεργη συνήθεια. Αντί να προπονεί τους μικρούς ποδοσφαιριστές, έστρωνε τσόχα στο κυλικείο και έπαιζε χαρτιά με τους ίδιους τους γονείς των παιδιών. Χαρτοπαικτική λέσχη έγινε η Ακαδημία. Αλλά, όπως βλέπετε και οι πατεράδες συμμετείχαν στο έγκλημα.

Και τί έκαναν τα παιδάκια; Πώς την έβγαζαν την προπόνηση; Ποια προπόνηση, ρε μάγκες; Τα μικρά απλά κλώτσαγαν το τόπι και έπαιζαν μεταξύ τους. Τίποτα δεν έμαθαν. Μόνο ένας εκ των γονέων δεν ήθελε να συμμετέχει στη δηλωτή που είχε στηθεί στο τραπέζι και πρόσεχε μη χτυπήσει κανένας παίκτης...

Ποιος είναι ο συγκεκριμένος κόουτς; Δεν μπορούμε να το μαρτυρήσουμε. Πρόκειται για επιθετικογενή ποδοσφαιριστή που έπαιξε από τα μέσα της δεκαετίας του '80 για 7 χρόνια σε μεγάλη ομάδα της Α'Εθνικής, κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και όταν έφυγε από αυτή το 93' δεν ξαναέπαιξε στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος με μεγάλο διασκελισμό, φοβερό αριστερό σουτ και τεχνική κατάρτιση που έγραψαν ιστορία. Τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε όμως τον εμπόδισαν να κάνει μία καλύτερη καριέρα. Ωστόσο, με τα μυαλά που κουβαλάει, δεν τα πήγε και καλύτερα στην προπονητική.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Για να καταλάβουν οι γονείς, ότι πρέπει να είναι πιό προσεκτικοί και να μην αφήνουν τον οποιοδήποτε να κοουτσάρει τα παιδιά τους. Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει ένα όνομα είναι και καλός δάσκαλος. Αλλά τί να λέμε τώρα; Στην ιστορία που σας περιγράψαμε, οι ίδιοι οι γονείς έκαναν κακό στα παιδιά τους με την στάση τους...