Facebook Pixel Ανάλυση των μεταγραφών με... Football Manager
| 2014-02-04 00:38:00

Ανάλυση των μεταγραφών με... Football Manager

Ανάλυση των μεταγραφών με... Football Manager

Μεταγραφές Ιανουαρίου: Μέρος Ζ' από την στήλη «Στον Πάγκο». Οι τελευταίες κινήσεις των ομάδων της Superleague.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου έφτασε στο τέλος της. Στο Sportdog η στήλη Στον Πάγκο εξετάζει σύμφωνα με το Football Manager 2014 τους παίκτες που αποκτήθηκαν...την τελευταία στιγμή. Όπως έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, οι κινήσεις των τελευταίων ημερών (έως και ωρών) είναι σύνηθες φαινόμενο. Ας δούμε λοιπόν κατά πόσο ενισχύθηκαν αυτοί που έπρεπε κι αν θα μπορέσουν τα νέα τους αποκτήματα να αποδώσουν.

Ολυμπιακός
Hernan Perez
Θέση: Επιτελικός μέσος/Επιθετικός
Ημ. Γέννησης: 25/2/1989
Current Abilty: 125
Potential Ability: 140

Ο 10 φορές διεθνής Παραγουανός και πρώην παίκτης της Βιγιαρεάλ είναι μια μέτρια περίπτωση σύμφωνα με το Football Manager. Τεχνικά, το Finishing 13 και το Long Shots μόλις στο 9 είναι πολύ χαμηλά στατιστικά για τις θέσεις που αγωνίζεται. Το ίδιο και τα Technique 14 και Passing 14. Ξεχωρίζει για την Κίνηση χωρίς την μπάλα (15), ενώ από πλευράς ταχύτητας έχει ένα Acceleration στο 14 και Pace στο 13. Κατά την ταπεινή μου άποψη κακή επιλογή.

ΟΦΗ
Nery Bareiro
Θέση: Στόπερ
Ημ. Γέννησης: 3/3/1988
Current Ability: 117
Potential Ability: 130

Εκτιμώ ότι θα γίνει γρήγορα ενδεκαδάτος στην ομάδα της Κρήτης. Έχει Marking 12, Tackling 13, Heading 14, Positioning 12 και από φυσική κατάσταση Acceleration 13, Pace 11 και Jumping Reach στο 15. Παλαιότερα είχε 9 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του.

ΠΑΟΚ
Juan Manuel Insaurralde
Θέση: Στόπερ
Ημ. Γέννησης: 3/10/1984
Current Ability: 128
Potential Ability: 145

Συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα ο Ζήσης Βρύζας, με την μία καλή μεταγραφή πίσω από την άλλη! Ο Ινσαουράλντε έχει 2 συμμετοχές στην Εθνική Αργεντινής και 18 συμμετοχές/1 γκολ στη Σπάρτακ Μόσχας. Το ότι αποκτήθηκε δανεικός είναι ότι καλύτερο. Είναι 29 ετών οπότε θα βοηθήσει μέχρι το καλοκαίρι για το κυνήγι του τίτλου. Από εκεί και πέρα και καθότι θα πλησιάζει τα 30...βλέποντας και κάνοντας στο Δικέφαλο του Βορρά.

Ανασταλκικά ο στόπερ έχει Marking 16 και 15άρια σε Tackling, Heading και Positioning. Παίζει σκληρά (Agression 17, Bravery 15, Dirtiness 15) οπότε ταιριάζει και στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας! Στην ταχύτητα έχει Acceleration και Pace μόλις στο 11 και τέλος Αντοχή στο 13 και Δύναμη στο 16. Το Potential του το έχει περάσει προ πολλού, όμως μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά αν του δοθεί ευκαιρία.

Εργοτέλης
Gaetano Monachello
Θέση: Επιθετικός
Ημ. Γέννησης: 3/3/1994
Current Ability: 90
Potential Ability: -7

Μπορεί να τον δει κανείς μόνο ως επένδυση για το μέλλον. Το -7 potential ability σύμφωνα με το Football Manager σημαίνει ότι ο παίκτης θα έχει μία τιμή από το 110 έως το 140 (η τιμή αυτή είναι σταθερή όποτε κάνετε Start New Game). Στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε που θα "κάτσει η μπίλια". Εγώ όμως περιμένω να παίρνει σύντομα παιχνίδια στα πόδια του γιατί έχει ένα Finishing 14 που για την ηλικία του βγάζει μάτι! Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με ένα Off The Ball (κίνηση χωρίς την μπάλα) στο 15! Long Shots έχει μόλις στο 4 επομένως προορίζεται για φουνταριστός περιοχής. Πάντως με Acceleration 13 και Pace 12 δεν είναι τόσο γρήγορος όσο θα έπρεπε για τα 19 του χρόνια. Για να δούμε αν θα διαπρέψει.

ΠΑΣ Γιάννινα
Aurelien Chitu
Θέση: Αριστερός εξτρέμ/Επιθετικός
Ημ. Γέννησης: 25/3/1991
Current Ability: 110
Potential Ability: 135

Αξιόλογη μεταγραφή για τα Γιάννενα καθώς ο 22χρονος Ρουμάνος έχει 2 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Παρόλα αυτά το Potential Ability είναι μέτριο και απλά θεωρείται ικανοποιητικό για τα δεδομένα της Superleague. O Τσίτου παίζει ως αριστερός εξτρέμ και περιφερειακός επιθετικός, έχει νορμάλ ταχύτητα (Acceleration 14 και Pace 13), αλλά Finishing 10 και Long Shots 9. Με τέτοιο σουτ καλύτερα να παίξει από τα αριστερά και όχι στην επίθεση αν και η ταχύτητά του δεν θα τον βοηθήσει καθόλου. Κίνηση χωρίς την μπάλα στο 12 και Creativity μόλις στο 10 συνθέτουν έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί λίγο...αλλά μέχρι εκεί.

Ατρόμητος
Γιώργος Φωτάκης
Θέση: Κεντρικός μέσος
Ημ. γέννησης: 29/10/1981
Current Ability: 115
Potential Ability: 120

Δεν χρειάζεται συστάσεις. Στα 32 του είναι μια μεταγραφή εμπειρίας που θα βοηθήσει τον Ατρόμητο για την μάχη της τρίτης θέσης με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, το τριφύλλι δεν προχώρησε σε καμία ενίσχυση της τελευταίες ημέρες και έμεινε με το υπάρχον ρόστερ, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων.


Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail. 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags