Facebook Pixel Αν ο Καπίνο έχανε το μάτι του
| 2014-02-04 21:36:00

Αν ο Καπίνο έχανε το μάτι του

Αν ο Καπίνο έχανε το μάτι του

Ο Παναθηναϊκός, αντί να ζητήσει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί, τα έβαλε με τον διαιτητή, επειδή... δεν έγραψε το περιστατικό στο φύλλο αγώνα! Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος

Τρεις μέρες μετά τον αναπτήρα που έφαγε στο κεφάλι ο Καπίνο στο ματς με τον ΟΦΗ και παραλίγο να χάσει το μάτι του, οι περισσότεροι «φορείς του ποδοσφαίρου» με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, προσπαθούν απλά να χρησιμοποιήσουν το περιστατικό για να εξυπηρετήσουν τις γνωστές μικροσκοπιμότητές τους και να καταγγείλουν τάχα το… σάπιο σύστημα του πρωταθλήματος, το οποίο είναι «κακό» μόνο και μόνο επειδή δεν τους εξυπηρετεί.

Αντί να βάλουν στο τραπέζι το πάγιο αίτημα των φιλάθλων που δεν πηγαίνουν πλέον στο γήπεδο αηδιασμένοι και να απαιτήσουν από την ΕΠΟ να διατάξει με αυστηρή ντιρεκτίβα τους διαιτητές να διακόπτουν οριστικά τους αγώνες όταν βλέπουν να πέφτουν φωτοβολίδες-κροτίδες ή να μπουκάρουν οπαδοί για να τα σπάσουν, κάθονται και μιλάνε για τον διαιτητή, όχι γιατί δεν σηκώθηκε αμέσως να φύγει, αλλά επειδή… δεν έγραψε το περιστατικό στο φύλλο αγώνα! Οχι πως δεν είναι σοβαρό κι αυτό, αλλά έχει γίνει φανερό εδώ και χρόνια ότι αν μια ομάδα δεν μηδενιστεί σ’ ένα ματς για τη συμπεριφορά των οπαδών της και δεν της αφαιρεθούν βαθμοί, τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί.

Γιατί άντε δηλαδή και το έγραφε. Τι θα γινόταν; Θα έτρωγε ο ΟΦΗ 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και θα τελείωνε το θέμα μέχρι το επόμενο χουλιγκανιλίκι.

Δυστυχώς, ώς τώρα διακοπή είχαμε μόνο με την ΑΕΚ, στο περσινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό που της κόστισε τον υποβιβασμό. Ομως, ένα μόνο περιστατικό δεν είναι ποτέ αρκετό για να βάλουν όλοι μυαλό. Η ποινή της διακοπής του αγώνα και του μηδενισμού της υπαίτιας ομάδας πρέπει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση που θα ξεχαστεί ή θα αποδοθεί (δίκαια ή άδικα) σε άλλες σκοπιμότητες. Αλλιώς δεν πρόκειται να πιάσει τόπο.

Βέβαια, καμία ομάδα δεν τη συμφέρει να βάζει τέτοια θέματα, αφού ξέρει ότι αργά ή γρήγορα κάποιος δικός της οπαδός θα κάνει το ίδιο πάνω σ’ έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή, οπότε θα βρεθεί και η ίδια στη δυσάρεστη θέση να μαζεύει τα ασυμμάζευτα.

Ειδικά στον Παναθηναϊκό έχουν ξεχάσει κιόλας τι έγινε με τον δικό τους, τον Πράνιτς, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Εκεί ένας χουλιγκάνος πέταξε μια κροτίδα που του έκαψε το χέρι, αλλά η ομάδα δεν θεώρησε σκόπιμο να πάρει στα σοβαρά το περιστατικό επειδή… «το έγκαυμα ήταν μικρό»!

Ο ίδιος ο Κροάτης δήλωσε μετά ότι «αν το έπιανα ένα ή δύο δευτερόλεπτα αργότερα, θα έχανα το χέρι μου». Και λίγο μετά τη λήξη, ο διαιτητής Μάνταλος έφαγε επίσης κάτι παρόμοιο που έσκασε στο πόδι του. Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος δήλωνε: «Πέρυσι στο Καραϊσκάκη έσπασαν κάμερα του ΣΚΑΪ και τραυμάτισαν τον Λαγό με κροτίδα. Στη Λεωφόρο δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός»!

Σαν να μην έφτανε αυτό, την ώρα της απολογίας της ΠΑΕ, ο δικηγόρος είπε απλά ότι «βάσει του πειθαρχικού κώδικα, το περιστατικό στρέφεται εναντίον της ομάδας μας, άρα η ΠΑΕ πρέπει να μείνει ατιμώρητη»!

Τόσο απλά και όμορφα. Και για το χτύπημα στον Μάνδαλο: «Ο διαιτητής έχει γράψει ότι πρόκειται για επιφανειακό τραυματισμό, άρα έχουμε μια ασήμαντη σωματική βλάβη. Το όλο συμβάν δεν μπορεί να οδηγήσει σε βαριά κύρωση. Εχουμε 70 πυρσούς, 2 μπουκάλια, 11 φωτοβολίδες, μία κροτίδα και χρήση λέιζερ. Αν τα πάρουμε ως… μεμονωμένα, προβλέπεται μόνο χρηματική ποινή. Δεν υπάρχει διάταξη για βαρύτερη ποινή. Θα έπρεπε να είχαμε διακοπή άνω των 15 λεπτών ή οριστική ή να είχαμε βαριά σωματική βλάβη.

Εδώ καταλαβαίνουμε από την τοποθέτηση ποιος είναι ακριβώς ο φόβος των ομάδων: η οριστική διακοπή ή η βαριά σωματική βλάβη που θα φέρει μηδενισμό. Ούτε τα πρόστιμα τις νοιάζουν ούτε τα κεκλεισμένων των θυρών που μπορούν να τα ξεπεράσουν άνετα με μια νίκη.

Γι’ αυτό κανένας δεν αγγίζει το θέμα, αλλά όλοι περιμένουν πρώτα να χάσει το χέρι του κάποιος και μετά να ασχοληθούν.

Αν ο Καπίνο ήταν σήμερα χωρίς μάτι, ίσως να παίρναμε για λίγες μέρες στα σοβαρά την κατάσταση. Και πάλι, όμως, γρήγορα θα ξεχνούσαμε. Οταν υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που κάνει πως δεν βλέπει, επειδή η σημερινή ανοχή βολεύει τους προέδρους του, καμία σωτηρία.

Εδώ όταν σκοτώθηκε ο Φιλόπουλος στη Λαυρίου, η κάθαρση ολοκληρώθηκε επειδή καταδικάστηκε ένα πρεζόνι…

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags