Η Ατλέτικο του Σιμεόνε πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία την φετινή χρονιά. Βρίσκεται στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, έχει μπροστά της τους ημιτελικούς του Κυπέλλου με την Ρεάλ και συνεχίζει και στο Champions League στην φάση των ”16” με αντίπαλο την Μίλαν.
Ο Αργεντινός προπονητής πάντως στις δηλώσεις του ενόψει του σημερινού (05/02) πρώτου ημιτελικού με την Ρεάλ, εξέφρασε την σιγουριά του πως η ομάδα του, δεν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, μάλλον για να διώξει την πίεση από τους ποδοσφαιριστές του.
Αναλυτικά:
“Επιμένω. Δεν θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Το μότο μας είναι ”ησυχία και δουλειά” και δεν πρόκειται να με κάνουν να πιστέψω κάτι τέτοιο. Αν κοιτάξουμε την περασμένη δεκαετία, έχουμε τερματίσει στην καλύτερη περίπτωση τρίτοι με 15, 20 ή 30 βαθμούς διαφορά, οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε.”
Για την Ρεάλ : “Η Ρεάλ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φαβορί σε κάθε παιχνίδι. Όταν παίξαμε για το πρωτάθλημα την 7η αγωνιστική, είχαν παίξει μόλις λίγα παιχνίδια με τον νέο τους προπονητή. Έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ από τότε. Τα πήγαν εξαιρετικά τον Ιανουάριο και μάζεψαν πολλούς βαθμούς. Έχουν καταλήξει σ’ ένα σύστημα (4-3-3), δυνατό στην άμυνα και ταχύτατο μπροστά.“