Και όμως αυτό συνέβη στη μεγαλύτερη νίκη των «κόκκινων» μετά το 4-0 του 2000. Σε ένα παιχνίδι το οποίο τελείωσε πριν καν αρχίσει, με δύο γκολ του Μάρτιν Σκρτελ από ισάριθμες εκτελέσεις του Στίβεν Τζέραρντ.

Η Λίβερπουλ μοιάζει βγαλμένη από τα κιτάπια της δεκαετίας του ‘80. Τότε που με Νταλγκλίς, Ρας και μετέπειτα τους Μπαρνς και Μπίρντσλι διέλυε τους αντιπάλους της, κατάφερε με μία νίκη σήμερα να υπενθυμίσει σε όλους τις δυνατότητές της όταν της «πάει» ένα ματς. Πιθανώς όμως η σημερινή είναι και μια εικόνα από το μέλλον. Ολοένα και περισσότερο αποδίδει η προσπάθεια του Μπρένταν Ρότζερς να αφήνει χώρο στον αντίπαλο και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις σε τέτοια παιχνίδια. Άλλωστε η Άρσεναλ ηττήθηκε με σκορ 5-1 έχοντας 57% κατοχή μπάλας.

Όπως έγινε με την Έβερτον από την ώρα που της βγήκαν οι φάσεις χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού η ομάδα του Ρότζερς δύσκολα έχει αντίπαλο στη μέρα της. Όμως σε όλα τα ματς μετά από τέτοια εμφάνιση, παραμονεύσει γκέλα. Και αυτό είναι μια παιδική ασθένεια την οποία ο Βορειοιρλανδός θα πρέπει να γιατρέψει αν θέλει να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω την επόμενη χρονιά. Για φέτος όμως ο στόχος ο οποίος είναι η τετράδα και η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο πιο εφικτός,.

Όσο για την Άρσεναλ, σε ένα ακόμα ματς με δύσκολο αντίπαλο δεν έπεισε. Όπως και στο 6-3 με τη Σίτι, όπως στην ήττα από τη Γιουνάιτεντ με κάτω τα χέρια, όπως στην ισοπαλία με την Τσέλσι στο «Έμιρειτς», οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να βάλουν τέλος στη δεκάχρονη αναμονή τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνοι, κερδίζει τους λεγόμενους «μικρούς» και παίρνει βαθμούς οι οποίοι πιθανότατα «μέσα τους» κρύβουν ένα πρωτάθλημα. Αλλά αν δεν μπορείς να δείξεις απέναντι στις ομάδες με τις οποίες διεκδικείς την πρωτιά την ανωτερότητά τους-σε αυτό έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι πολυσυζητημένοι άσοι Οζίλ και Ζιρού-δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι παραπάνω.

Έτσι λοιπόν ο «Γολγοθάς» ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο και με δεδομένο τα δύσκολα ματς που ακολουθούν αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ανάσες, κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο να επιστρέψει στις νίκες την Τετάρτη κόντρα στη Γιουνάιτεντ.