Η άμυνα

Ο αρχηγός της ομάδας και πραγματικός ηγέτης της, Φίλιπ Λαμ, έχει κάνει μία στροφή στην καριέρα του φέτος χάρη στον Πεπ Γουαρδιόλα. Την φετινή σαιζόν τον έχουμε συνηθίσει να αγωνίζεται στο κέντρο και όχι στην δεξιά πλευρά της άμυνας των Βαυαρών. Άλλωστε δεν είναι ο πρώτος δεξιός οπισθοφύλακας που κάνει κάτι παρόμοιο. Ο βιονικός Ζανέτι είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.

Στην περίπτωση της αποχώρησης του Λαμ (ως δεξιού μπακ) οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έμεναν με δυο επιλογές. Η πρώτη και η πιο αξιόπιστη είναι ο Βραζιλιάνος Ραφίνια. Με την παρουσία του Πεπ Γουαρδιόλα στον πάγκο της Μπάγερν ο 28χρονος Βραζιλιάνος περνάει μία περίοδο αναγέννησης και εντυπωσιάζει με την φανέλα των Βαυαρών τόσο πολύ που κανείς δεν ξέρει αν θα επιλέγονταν ο Λαμ στην θέση του αν ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε το όραμα να τον τοποθετήσει στην μεσαία γραμμή.

Πίσω από τον Βραζιλιάνο υπάρχει ο νεαρός Βάιζερ, ο οποίος είναι ένα ακόμα ταλέντο που «παράγεται» από τις Ακαδημίες των Βαυαρών. Οι 13 εμφανίσεις του πέρσι ως δανεικός με την φανέλα της Καϊζερσλάουτερν στην δεύτερη εθνική κατηγορία της Γερμανίας δείχνουν πως έχει «ψηθεί» ως έναν βαθμό.

Όσον αφορά το κέντρο της άμυνας των Βαυαρών, ο Ντάντε στα 30 του χρόνια έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο των επιτυχιών της Μπάγερν. Παρόλα αυτά πίσω από τον Βραζιλιάνο υπάρχουν οι Μπόατενγκ και φυσικά ο Μπαντστούμπερ που μπορούν να αναπληρώσουν το κενό του όταν αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Βέβαια, όσον αφορά τον Μπαντστούμπερ τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο καλά, καθώς απουσιάζει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου 15 μήνες και κανείς δεν ξέρει αν όταν θα επιστρέψει θα είναι ο ίδιος παίκτης που ήταν παλιότερα.

Ακόμη, υπάρχει και η λύση του 19χρονου Γερμανού, Γιαν Κίρχοφ που αυτή την στιγμή αγωνίζεται δανεικός στην Σάλκε. Πέρα από αυτές τις λογικές επιλογές, υπάρχει πάντα και η περίπτωση του παίζω-και-στην-άμυνα Χάβι Μαρτίνεζ.

Τα φτερά

Ρόμπεν και Ριμπερί. Ριμπερί και Ρόμπεν. Το όνειρο κάθε προπονητή για τις πτέρυγες. Και όμως κάποτε όλα τα ωραία φτάνουν στο τέλος τους. Κάποια μέρα αυτό θα γίνει και για τους δυο καταλύτες της εκτίναξης της Μπάγερν. Οι Τόμας Μίλερ και Τόνι Κρόος ακόμα και αν δεν είναι αυτή η θέση τους, δείχνουν να μπορούν να ανταποκριθούν και εκεί, εντυπωσιάζοντας τον προπονητή τους. Οι δυο τους έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όμως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Γουαρδιόλα τους καθιερώσει στις πτέρυγες.

Πίσω από αυτούς φυσικά υπάρχει και ο Μάριο Γκέτσε που τόσος λόγος έγινε για αυτόν όταν αποχώρησε από την Ντόρτμουντ για τα μάτια της πρωταθλήτριας. Τα 37 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του, τώρα δείχνουν να κάνουν την απόσβεσή τους αν και στο Μόναχο έχουν την υπομονή για να τον δουν να γίνεται το μεγαλύτερο αστέρι της Γερμανίας. Για αυτό ακριβώς τον αγόρασαν άλλωστε.

Επίσης, υπάρχει και ο Σακίρι, ένας ποδοσφαιριστής που όποτε παίρνει ευκαιρίες δίνει πραγματικά τα πάντα προσπαθώντας να κερδίσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής όμως με «αντιπάλους» τους Ρόμπεν και Ριμπερί η κατάσταση δεν είναι στα δικά του χέρια. Συνοψίζοντας, με Κρόος, Μίλερ, Γκέτσε η Μπάγερν Μονάχου έχει εξασφαλίσει την ομαλή της μετάβαση από την χρυσή εποχή των Ρόμπεν, Ριμπερί στη νέα.

Πηγή: overlap.gr