Facebook Pixel "Σπιρούνισαν" για Ευρώπη!
Ποδόσφαιρο
| 2014-02-09 18:55:00

"Σπιρούνισαν" για Ευρώπη!

"Σπιρούνισαν" για Ευρώπη!

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έδωσε τη νίκη στην Τότεναμ με 1-0 επί της Έβερτον και τα "σπιρούνια" την προσπέρασαν στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην 5η θέση της Premier League!

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τρομερό πάθος στο παιχνίδι τους και περιόρισαν σημαντικά την Τότεναμ, η οποία σίγουρα αισθάνθηκε ανακουφισμένη που δεν είδε τη μπάλα στα δίχτυα της. Από τα πρώτα λεπτά, με τον Όσμαν να χάνει τα… άχαστα μεταξύ 7’και 9’ και τον Μιραλάς στη συνέχεια να ζαλίζει τους αντιπάλους του, οι παίκτες του Μαρτίνεθ έδειξαν τον προφανή τους στόχο… Να φύγουν δηλαδή με το διπλό και να εδραιωθούν στον πεντάδα. Οι Λονδρέζοι αδυνατούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά, ενώ η μεγάλη απόσταση της άμυνας από τη μεσαία γραμμή έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κάνουν… πάρτι κυρίως από τα άκρα! Όπως προαναφέραμε, όμως, τους έλειπε η τελική προσπάθεια, ενώ παράλληλα σε δύο περιπτώσεις ο Γιορίς επενέβη σωτήρια. Από τη μεριά της, η Τότεναμ το μόνο που θα θυμάται είναι μια καλή στιγμή με τον Αντεμπαγιόρ, η οποία κατέληξε ελάχιστα έξω.

Οι ισορροπίες, ωστόσο, έμελε να αλλάξουν στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τότεναμ παρουσιάστηκε εμφανώς καλύτερη, βελτίωσε την εικόνα της στο γήπεδο, εν αντιθέσει με την Έβερτον η οποία… μπλόκαρε εντελώς. Τα «σπιρούνια» πήραν μέτρα στον αγωνιστικ΄πο χώρο και... προειδοποίησαν την αντίπαλη εστία από τα πρώτα λεπτά. Η πίεση τους συνεχίστηκε, μέχρι που τους επιβράβευσε στο 65’. Τη στιγμή, δηλαδή, που στην πρώτη τους τελική προσπάθεια προς το τέρμα (!) ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έγραψε με σουτ το 1-0! Ακόμα και μετά το γκολ, η Τότεναμ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Το πρέσινγκ συνεχίστηκε και μάλιστα λίγο έλειψε να της φέρει ακόμη ένα τέρμα από τον Τάουνσεντ. Με την συμπλήρωση των 90’ τίποτα δεν άλλαξε και οι Λονδρέζοι πήραν τη νίκη, που τους επανέφερε στην 5η θέση του πρωταθλήματος έπειτα από 25 αγωνιστικές.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags