Facebook Pixel Ν. Ασημακόπουλος για τους οπαδούς του ΟΣΦΠ: Έχασε την ψυχή του…
| 2014-02-10 11:36:00

Ν. Ασημακόπουλος για τους οπαδούς του ΟΣΦΠ: Έχασε την ψυχή του…

Ν. Ασημακόπουλος για τους οπαδούς του ΟΣΦΠ: Έχασε την ψυχή του…

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ψάχνει τους οπαδούς του. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Την ώρα που ο Στάθης Γαβάκης ανακοίνωνε από τα μεγάφωνα του «Καραϊσκάκης» την παραμονή του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό για ακόμη τρία χρόνια, εκείνοι που βρέθηκαν για να «αποθεώσουν» τον Ισπανό τερματοφύλακα δεν ξεπερνούσαν τους 10 χιλιάδες. Τα εισιτήρια για το ματς με τον Πανιώνιο ήταν 11.527, όπως λέει η επίσημη εκκαθάριση. Αρνητικό φετινό ρεκόρ μέχρι το… επόμενο παιχνίδι, όπου το νούμερο αυτό πιθανότατα θα πέσει ακόμη πιο χαμηλά.

 

Ο Μαρινάκης είχε κάνει την τεράστια υπέρβασή του αγοράζοντας και ανακοινώνοντας σε εποχή οικονομικής κρίσης την ακριβότερη ελληνική μεταγραφή των τελευταίων χρόνων, κι εκείνοι που βρέθηκαν να υποδεχτούν το μεγάλο νέο ήταν ελάχιστοι σε σχέση με τον όγκο των πραγματικών οπαδών. Οσο για τις φωνές των φίλων της ομάδας που πανηγύριζαν… «είναι τρελός ο πρόεδρος», αυτές έσπαγαν πάνω στα άδεια κόκκινα καθίσματα, που ήταν διπλάσια από τα γεμάτα.

 

Παράλογο; Λογικό! Λογικότατο. Μόνο που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν μπορεί, ή δεν θέλει, ούτε να το δει, ούτε να το εξηγήσει. Το παιχνίδι κυριαρχίας που παίζει ο Ολυμπιακός τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια, αφού πρόσφερε όσα πρόσφερε, τώρα γύρισε ανάποδα.

 

Το κλαμπ εξελίχθηκε, έφτασε να δημιουργήσει μονοπώλιο στα ποδοσφαιρικά πράγματα, μάζεψε ό,τι τίτλο και όσα λεφτά μπορούσε, ανοίχτηκε στο εξωτερικό και έγινε μεγάλο μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα…

 

Εχασε, όμως, τον κόσμο του. Δηλαδή, την ψυχή του…

 

Οι άνθρωποι που πίστευαν και στήριζαν, μπούχτισαν να παρακολουθούν όλο τα ίδια και τα ίδια. Βαρέθηκαν να βλέπουν εύκολες νίκες και αναμενόμενες εμφανίσεις. Ακόμη και τότε που έρχονται τα δύσκολα, δεν γουστάρουν να έχουν μπροστά τους έναν διαιτητή πρόθυμο να βοηθήσει να τα ξεπεράσουν. Θέλουν και την προσμονή για κάτι διαφορετικό. Νοσταλγούν, πλέον, εκπλήξεις και ανατροπές. Τους λείπουν τα πραγματικά εμπόδια. Το ενδιαφέρον τους έχει εξατμισθεί. Ξενέρωσαν. Βλέπουν πως η υγεία και ο ανταγωνισμός στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον είναι απαραίτητα για να έχουν αληθινή αξία οι επιτυχίες οποιασδήποτε ομάδας. Στο κάτω κάτω, δεν χάλασε ο κόσμος να χαθεί ένα ματς, ένα Κύπελλο ή και ένα πρωτάθλημα.

 

Αλλωστε δεν υπάρχουν μόνο τα εκατομμύρια του Champions League. Ο οπαδός θέλει να απολαμβάνει αυτό που βλέπει και όχι απλώς να πανηγυρίζει νίκες που ξέρει… από πριν ότι θα έρθουν.

 

Ετσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, κάθε Σαββατοκύριακο θα έπρεπε στο «Καραϊσκάκης» να μην πέφτει καρφίτσα. Να μην υπάρχουν εισιτήρια ούτε για δείγμα. Τι άλλο να γίνει δηλαδή, για να γεμίσει το γήπεδο από τους οπαδούς της δημοφιλέστερης ομάδας στην Ελλάδα;

 

Κι όμως…

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags