Το απέδειξε και κόντρα στην Άρσεναλ, όπου με δύο απανωτά τέρματα χάραξε από νωρίς το δρόμο για τον τελικό θρίαμβο της Λίβερπουλ. Και επειδή, οι… κακές γλώσσες σίγουρα θα θυμηθούν τις ατυχείς στιγμές του και τα αυτογκόλ που επίσης έχει σημειώσει φέτος, σήμερα- με αφορμή την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο «Ανφιλντ»- θα αναφερθούμε στα τέρματα που σημείωσε και… κατοχυρώθηκαν υπέρ της ομάδας του!

Ο Σλοβάκος στόπερ, με τα γκολ του στο ντέρμπι με τους Λονδρέζους, έφτασε τα τέσσερα τη φετινή περίοδο (με Τότεναμ και Φούλαμ τα υπόλοιπα). Καλός απολογισμός για έναν σέντερ μπακ. Για την ακρίβεια, ο δεύτερος καλύτερος απολογισμός για αμυντικό στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, είναι άλλο! Ο 29χρονος άσος έχει πετύχει περισσότερα τέρματα (ή στην χειρότερη τα ίδια) με ποδοσφαιριστές που έχουν στη φύση τους, αλλά και ως υποχρέωση- βάσει θέσης στον αγωνιστικό χώρο- να σκοράρουν. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα από όλους είναι ο Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Σκρτελ. Το ίδιο και οι Καθόρλα, Νάβας και Σίλβα! Ποδοσφαιριστές με έφεση στο γκολ και με πολλές ατομικές προσπάθειες σε κάθε ματς!

Και αν για τους προαναφερθέντες… πάει και έρχεται από τη στιγμή που έχουν τα ίδια γκολ, μην ξεχνάμε και αυτούς που έχουν ακόμη λιγότερα. Όπως για παράδειγμα ο Γουίλσιρ, που μέχρι να τραυματιστεί μετρούσε 3, όσα είχαν πετύχει οι Έρικσεν, Μπάρκλεϊ και Γιανουζάι.

Δείτε, λοιπόν, παρακάτω από ποιους ποδοσφαιριστές έχει περισσότερα ή τα ίδια γκολ ο Σκρτελ:

Άρσεναλ: Εζίλ (4), Καθόρλα (4), Γουίλσιρ (3), Ποντόλσκι (3), Αρτέτα (2).

Τσέλσι: Τόρες (4), Λάμπαρντ (4), Γουίλιαν (2), Σούρλε (3), Μπα (1), Ραμίρες (1).

Έβερτον: Μπάρκλεϊ (3), Μπάρι (3), Όσμαν (2), Πίενααρ (1), ΜακΚάρθι (0), Νέισμιθ (2), Ντεουλοφέου (2).

Μάντσεστερ Σίτι: Σίλβα (4), Νάβας (4), Νασρί (4), Φερναντίνιο (3).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ερνάντες (2), Βαλέντσια (2), Γιανουζάι (3), Μάτα (0), Γιανγκ (2), Καγκάβα (0), Κλέβερλι (1).

Τότεναμ: Έρικσεν (3), Λένον (1), Τάουνσεντ (1), Παουλίνιο (3), Ντεμπελέ (1), Σίγκουρντσον (3), Τσαντλί (0).

Λίβερπουλ: Κουτίνιο (2), Λούκας (0), Χέντερσον (1).

*Όπως γράψαμε και παραπάνω, ο Σκρτελ βρίσκεται στη 2η θέση- μέχρι στιγμής- των αμυντικών με τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερμ Λιγκ. Στην κορυφή παραμένει ο δεξιός μπακ της Έβερτον, Σίμους Κόουλμαν (5), ο οποίος αναγκαστικά- λόγω θέσης και αγωνιστικού πλάνου- ανεβαίνει συνεχώς για να συνεισφέρει στο επιθετικό κομμάτι. Κοντά βρίσκονται επίσης οι Βινσέντ Κομπανί της Μάντσεστερ Σίτι (3) και Λέιτον Μπέινς της Έβερτον (3).

Πηγή: england365.gr