Το αμυντικό σχήμα του Ματζουράκη (με 5 μέσους και δίχως εξτρέμ) δημιούργησε τρομερά προβλήματα στην ανάπτυξη της ακριτικής ομάδας, η οποία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρει λύσεις και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η πρώτη σοβαρή ευκαιρία της Ξάνθης σημειώθηκε στο 88΄ λεπτό, ενώ λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι σκόραραν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

 

Ο Μαντζουράκης παρέταξε την ομάδα του δίχως πλάγιους επιθετικούς, τοποθετώντας στα πλάγια τον Ποντάνι και τον Μαρσέλο. Η Καλλονή αγωνίστηκε πολύ κλειστά και δεν άφησε κενούς χώρους στο κέντρο. Το γεγονός αυτό καθώς και η πολύ καλή παρουσία των στόπερ Ζακουάνι και Βαλιού, προβλημάτισε σε όλο τον αγώνα την ομάδα του Κεχαγιά.

 
Ξάνθη
 
Καλλονή
 
Επιθετική Λειτουργία
 
 
 
 
Αμυντική Λειτουργία
 
 
 
 
Αμυντική Γραμμή
 
 
 
 
Αγωνιστικό Πλάτος
 
 
 
 
Tempo
 
 
 
 
Τρόπος Ανάπτυξης
Από τα πλάγια
 
 
Από τον άξονα
 
 
Ξάνθη
 
Καλλονή
 
Οι μέσοι της Ξάνθης δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα ενάντια στα πέντε χαφ της Καλλονής. Ο Κεχαγιάς προσπάθησε με τις αλλαγές του Κάλβο (αντί του Τριάδη) και του Σουάρεζ (αντί του Σολάρι) να δημιουργήσει ευκαιρίες, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
 
Η ακριτική ομάδα δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα αρκετά ελεύθερα χτυπήμα (κόρνερ & φάουλ) και να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Σιδεράκη.
 
 
Η διάταξη του Ματζουράκη, με μειωμένο πλάτος και πέντε χαφ, λειτούργησε σχεδόν αλάνθαστα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ουσιαστικά κράτησε την Ξάνθη μακριά από την περιοχή των φιλοξενούμενων.
 
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι παίκτες της Καλλονής έχασαν την συγκέντρωση και την αμυντική τους συνοχή, και δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας
 
Κακές επιλογές στην επίθεση, με τον Μανούσο να είναι υπερβολικά μόνος και ανήμπορος να συνδυαστεί με κάποιον από τους πέντε χαφ της Καλλονής
 

Συμπέρασμα

Το κακό θέαμα που είδαμε στον αγώνα οφείλεται σε δύο λόγους: στην τακτική επιλογή του Μαντζουράκη και στην μειωμένη δυνατότητα των παικτών της Ξάνθης στο 1 εναντίον 1. Παρόλο που η Ξάνθη αγωνίστηκε με 2 επιθετικούς (Σολτάνι-Σολάρι), οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να τους εκμεταλλευτούν σε καμία περίπτωση, με τους πλάγιους επιθετικούς (Τριάδη και Μαρέν) να αδυνατούν να τροφοδοτήσουν την επίθεση.

Το πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος του και είναι λογικό οι προπονητές να παλεύουν για το μικρότερο δυνατό όφελος, δηλαδή τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα της Μυτιλήνης φαίνεται εντελώς ακίνδυνη στην επίθεση δίχως τον Λεοζίνιο (απουσία λόγω τιμωρίας) και δεν διαθέτει κάποιον άλλο παίκτη που μπορεί να «κρατήσει» μπάλα και να τροφοδοτήσει αποτελεσματικά τον Μανούσο.

ΠΗΓΗ: Overlap.gr