Μπήκε στο 66' με το σκορ στο 1-1 και μέσα σε τέσσερα λεπτά το έκανε 3-1. Όχι, ο Ιμπαγάσα δεν σκόραρε, αλλά δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι ήταν δικό του έργο αυτό που έγινε μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

 

Ο Αργεντινός μόλις πριν λίγες ημέρες είπε ότι θέλει να μείνει έναν ακόμη χρόνο και με την απόδοσή του αποδεικνύει ότι δεν θα είναι... χάρη, ούτε μία τιμητική ανανέωση. Στα 38 του δεν μπορεί να παίζει 90 λεπτά, δεν μπορεί να παίζει σε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά τα κάστανα από τη φωτιά ξέρει ακόμη να τα βγάζει. Και με την όρεξη που έχει, θα παίζει μέχρι τα 40. Ο κόσμος τον αποθεώνει, γιατί θέλει να βλέπει καλή μπάλα κι αυτήν την προσφέρει ο Ιμπαγάσα. Και σε μία εποχή που τα γήπεδα δεν γεμίζουν, για τέτοιους παίκτες κόβει κανείς πιο εύκολα ένα εισιτήριο. Η παρουσία του Ιμπαγάσα ήταν τόσο έντονη, που για 66 λεπτά ο Ολυμπιακός προβλημάτιζε και στην τελευταία μισή ώρα ο κόσμος χόρτασε μπάλα, με τρία γκολ, ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες. Τόσο απλά.

 

Ο Ιμπαγάσα έκλεψε τη δόξα από τον Πέρες που ήταν εξαιρετικός και αναστάτωνε την άμυνα του Πλατανιά, όσο ο Ολυμπιακός ζοριζόταν, αλλά και από τον Μανιάτη, που έκανε ένα μεστό παιχνίδι και η αξία του φάνηκε στη φάση του πρώτου γκολ (σωστό πρεσάρισμα, κλέψιμο της μπάλας και ασίστ στον Ολαϊτάν, ξεκλειδώνοντας την αντίπαλη άμυνα). Καλή είδηση για τον Μίτσελ ήταν η επιστροφή του Βαλντές και το πρώτο του γκολ, όπως και το ανέβασμα στο τέλος του Σαβιόλα, που ως δίδυμο με τον Τσόρι στην επίθεση δεν λειτούργησε για μία ακόμη φορά, αλλά όταν μπήκε ο Ιμπαγάσα και έπαιξε με κλασικό φορ (Βαλντές), έδειξε άλλος παίκτης. Ο Πλατανιάς για περισσότερο από μία ώρα άντεξε, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους για την εστία του, πέτυχε δύο γκολ, αλλά τελικά δεν πήρε κάτι από το Καραϊσκάκη. Κέρδισε όμως σε αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια που τον περιμένει.

Πηγή: SportDay