Facebook Pixel O Μπουτάρης με την κίτρινη φανέλα!
| 2014-02-18 20:34:00

O Μπουτάρης με την κίτρινη φανέλα!

O Μπουτάρης με την κίτρινη φανέλα!

 Ο Άρης πρεσβευτής του "Thessaloniki 2014" ...

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που από τη φετινή χρονιά δρομολόγησε η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., αποφασίστηκε η συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Έτσι, από σήμερα και επισήμως, στην αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας θα προβάλλεται ο θεσμός «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014-«European Youth Capital Thessaloniki 2014».

Ο ΑΡΗΣ των 100 ετών Ιστορίας και προσφοράς, με τη συμβολική αυτή του επιλογή, καταδεικνύει ότι οι μεγάλες ομάδες συμμετέχουν ενεργά και εκτός γηπέδων στην προώθηση κοινωνικών θεσμών που άπτονται της νεολαίας του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και της πόλης, όπως αναφέρει η «κίτρινη» ΚΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης υπεγράφη το πρωί της Τρίτης (18/02) το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, της Aντιδημάρχου, κας. Μαρίας Πασχαλίδου, του Προέδρου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κ. Λευτέρη Αρβανίτη, του Αντιπροέδρου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κ. Θεόδωρου Κουρόγλου, του κ. Πέτρου Ράσογλου, του Υπεύθυνου του τμήματος Μάρκετινγκ, κ. Νίκου Στακιά και των αθλητών της ομάδας, Αντώνη Ασημακόπουλου και Σπύρου Μούρτου.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο υπεύθυνος του τμήματος Μάρκετινγκ, κ. Νίκος Στακιάς, που δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σημερινή ημέρα, γιατί ξεκινά η συνεργασία μας με το Δήμο και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στη μέγιστη δυνατή προβολή του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 που συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΑΡΗ μας. Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλονίκης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινά αυτή η συνεργασία. Ο ΑΡΗΣ είναι μια πολύ νεανική ομάδα και μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του ΑΡΗ, Αντώνης Ασημακόπουλος, είχε να πει: «Είναι χαρά μας και τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ, σε μία τέτοια συνεργασία που ξεκινάει σήμερα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, ένας πολύ σημαντικός θεσμός που έχει ξεκινήσει από το 2009 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και φέτος φιλοξενείται στη χώρα μας. Είναι μια αχτίδα φωτός και ελπίδας σε όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα και είναι ευκαιρία να δείξουμε σε όλους ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας τόπος, όχι απλά πολιτισμού, αλλά και ένας τόπος ο οποίος μπορεί να φιλοξενεί και να είναι επάξια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Νεολαίας, γιατί ξέρουμε όλοι ότι οι νέοι μας είναι αυτοί που θα οδηγήσουν το μέλλον, είναι η ελπίδα και ο δρόμος και οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντική αυτή η συνεργασία για την ομάδα μας, γιατί όπως ξέρετε αποτελείται από πολύ νέα παιδιά, έχουμε το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας αυτή τη στιγμή στην Α1, οπότε νομίζω ότι πρόκειται για μία συνεργασία άκρως επιτυχημένη και σαν ομάδα του ΑΡΗ, θα είμαστε άξιος πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».

Η Αντιδήμαρχος, κα. Μαρία Πασχαλίδου και υπεύθυνη του θεσμού Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, επεσήμανε εν συνεχεία παίρνοντας το λόγο: «Το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ κλείνει τα 100 χρόνια Ιστορίας του, δε θα μπορούσε να περάσει έτσι ελαφρά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι μπασκετούπολη και μέσω του ΑΡΗ έχει αναδειχθεί το κομμάτι του μπάσκετ. Το γεγονός, επίσης, ότι από τις επόμενες ημέρες το λογότυπο του 2014 θα κοσμεί τις φανέλες των παικτών, μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους, όπως και εμείς με τη σειρά μας, σε ό,τι αφορά την ομάδα, τα λογότυπα, τις δράσεις της και τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, θα μπορέσουμε να τα προωθήσουμε, να τα επικοινωνήσουμε και προσβλέπουμε σε μία συνεργασία κατά το έτος 2014, όπου η Θεσσαλονίκη θα είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας. Από τις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο ΑΡΗΣ ήταν η πρώτη ομάδα που μας πλησίασε για να δούμε τους τρόπους, με τους οποίους θα συνεργαστούμε κατά το έτος 2014 και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι».

Τέλος, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, που σημείωσε: «Πρέπει να πω ότι η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ έχει σφραγίσει όχι την Ιστορία απλά της Ελλάδος, της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Ιστορία της Ευρώπης. Έχει μια τεράστια παρακαταθήκη νικών και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους σαν πολίτες της πόλης, άσχετα από οποιαδήποτε ομαδική τοποθέτηση. Όταν έπαιζε ο ΑΡΗΣ στην Ευρώπη, όλη η Ελλάδα φώναζε “ζήτω ο ΑΡΗΣ”. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε ποτέ να τα καταφέρουμε, να ξανακάνουμε την Ιστορία του μπάσκετ του ΑΡΗ όπως ήταν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αυτή η πρωτοβουλία και του Δήμου, αλλά και η ανταπόκριση της ομάδας του ΑΡΗ να φέρει στη φανέλα το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια για το Δήμο, διότι με αυτόν τον τρόπο  και με το δεδομένο ότι η ομάδα του ΑΡΗ είναι η πιο νεανική στην Α1, πιστεύουμε ότι θα ενδυναμώσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών των μικρών ηλικιών για το μπάσκετ, αλλά και για την Πρωτεύουσα Νεολαίας. Η Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένα γεγονός που περιλαμβάνει πάρα πολλά θέματα, ένα από αυτά φυσικά είναι και το αθλητικό κομμάτι. Ελπίζω ο ΑΡΗΣ να προβληθεί και αυτός ιδιαίτερα μέσα από τις δράσεις της Πρωτεύουσας Νεολαίας, για να μπορέσουμε να αισθανθούμε υπερήφανοι για τα νέα παιδιά. Ο Δήμος αγκαλιάζει όλες τις ομάδες, όλων των κατηγοριών και όλων των αθλημάτων».

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags