Facebook Pixel Ομαδίτσα στην Ευρώπη η Σίτι!
Ποδόσφαιρο
| 2014-02-19 01:01:00

Ομαδίτσα στην Ευρώπη η Σίτι!

Ομαδίτσα στην Ευρώπη η Σίτι!

«Ντου από Παντού» με την Σίτι που παραμένει ελαφριά φανέλα στην Ευρώπη. Η Μπάρτσα πήρε, δίχως καν να ζοριστεί, αυτό που ήθελε και ο Πελεγκρίνι το φυσάει και δεν κρυώνει.

Κατ’ αρχήν το παιχνίδι ήταν επιπέδου Σούπερ Λίγκας, ειδικά στο α’ μέρος. Βαρεθήκαμε την ζωή μας μ’ αυτή τη σούπα μέχρι το 55’.

Δεύτερον, η Μπαρτσελόνα ακόμα κι αν δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή της φέτος, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε με τα δυο γκολάκια κι έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Μόνο αν αυτοκτονήσει θα αποκλειστεί.

Στο χαλαρό

Κι εδώ που τα λέμε πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο έδειχνε η Μπάρτσα. Περισσότερο ποιοτική. Κι ανεξάρτητα αν ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή το πέναλτι, σημασία έχει πως δεν έδειξε να ζορίζεται και πολύ. Ακόμα κι όταν είχε παίκτη περισσότερο. Στο χαλαρό έκανε και το 0-2.

Τα λεφτά του Άραβα

Όσο για την Σίτι, δεν ήταν εικόνα αυτή. Ενώ μπήκε στο γήπεδο δυνατά με πρεσαρίσματα, μετά εξαφανίστηκε. Μια φοβισμένη ομάδα. Τι να τα κάνεις τα λεφτά; Μόνο με τα πακέτα του Άραβα περιμένει να σηκώσει ευρωπαϊκή κούπα; Εδώ χρειάζεται να παίξεις και μπάλα σ’ αυτό το επίπεδο. Να έχεις και ψυχή. Να γυαλίζει το μάτι σου. Και η Σίτι δεν έχει τίποτα απ’ όλα αυτά. Ομαδίτσα δείχνει στην Ευρώπη.

Δεν φτουράει

Η Σίτι, λοιπόν, ό,τι κάνει είναι εντός συνόρων. Στην Ευρώπη μια ζωή δεν φτούραγε. Ένα κύπελλο κυπελλούχων είχε πάρει πριν 45 χρόνια, όταν τόσες αγγλικές ομάδες δεν προλαβαίνουν να σηκώνουν ευρωπαϊκά κύπελλα. Σε πρωταθλητριών και τσάμπιονς λιγκ. Σε ΟΥΕΦΑ και γιουρόπα. Και κάποτε σε κυπελλούχων.

Και, μάλιστα, εκείνο το κυπελλούχων η Σίτι το είχε πάρει απέναντι σε μια πολωνική ομάδα. Στην Γκόρνικ που ανάθεμα αν από τότε ξανάκανε τίποτα στην Ευρώπη.

Ο Πελεγκρίνι

Εδώ, λοιπόν, η Σίτι κτυπάει στα ίσια πρωτάθλημα. Έχει τα περισσότερα λεφτά ακόμα και από τους πιο πολλούς ανταγωνιστές της. Έχει παικταράδες. Έχει τον Πελεγκρίνι που πρέπει να το φυσάει και να μην κρυώνει μετά αυτό που είπε χθες, ότι «υπάρχει μόνο μία ομάδα στο Μάντσεστερ και αυτή είναι η δική μας».

Της προκοπής

Τι άλλο θέλει, λοιπόν, για να κάνει μια πορεία στην Ευρώπη; Κι εντάξει, δεν λέω ούτε καν να κερδίσει την Μπαρτσελόνα. Ας κάνει τουλάχιστον ένα παιχνίδι της προκοπής. Να φτιάξει φάσεις, να πιέσει, να δείξει ότι αξίζει κάτι μέσα στο ματς. Ή μήπως κατάλαβε κανείς ότι έπαιζε στην έδρα της;

Ζάπλουτη, αλλά τζίφος

Πάει το 2011-2012 η ζάπλουτη Σίτι, παίζει τσάμπιονς λιγκ και τερματίζει 3η. Ούτε, όμως, μετά στο γιουρόπα περπάτησε καθόλου.

Κατακτά το πρωτάθλημα, το τρίτο στην ιστορία της μετά το 1937 και το 1968. Και ξαναπαίζει τσάμπιονς λιγκ πέρυσι. Την σεζόν 2012-2013. Τι έκανε; Τερμάτισε 4η στον όμιλο. Τελευταία χωρίς νίκη, λες και μιλάμε για τη Νόρτσελαντ και την Μπάτε Μπορίσοφ.

Δεν τα λύνεις όλα

Φέτος, εντάξει. Πέρασε τον όμιλο. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θα φρεναριστεί στους «16». Η πιο τρανή απόδειξη ότι μόνο με τα λεφτά, δεν λύνεις όλα σου τα προβλήματα. Πρέπει να χτίσεις ομάδα και, κυρίως, μέταλλο αν θες να κάνεις πορείες στην Ευρώπη και να τρομάζουν οι αντίπαλοί σου εντός – εκτός συνόρων. Βιαστικά, με μεταγραφές πανάκριβες άρον – άρον και όπως – όπως, θα παθαίνεις και τέτοια στραπάτσα όπως το αποψινό.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags