O Παναθηναϊκός έπειτα από καιρό κατάλαβε πώς πρέπει να παίζει εκτός έδρας. Αγωνίσθηκε με ένστικτο κι αποφασιστικότητα. Δεν χάρισε τίποτα στον αντίπαλο. Το αντίθετο. Πήρε ό,τι του έδωσε ο Πανθρακικός και πέρασε από την Κομοτηνή πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμενε κανείς. Κατάλαβε τις αδυναμίες των γηπεδούχων και χτύπησε πάνω σε αυτές.

 

Δεν πώρε κάποιον τίτλο με αυτό το «διπλό», αλλά η νίκη αυτή μετράει σημαντικά για την ψυχολογία του. Πόσα ματς έχει χάσει φέτος ο ΠΑΟ όταν βγαίνει μακριά από την έδρα του; Πολλά για μια ομάδα με το δικό του όνομα. Όλες οι αποτυχίες είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Την έλλειψη πάθους και μυαλού. Αυτό φαίνεται ότι το διορθώνει ο Αναστασίου μαζί με τους παίκτες του. Όσο περνάει ο καιρός εκείνοι είναι που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ μπόρεσαν να μειώσουν κι άλλο την απόσταση στην ειδική βαθμολογία εν όψει πλέι οφ. Όλα πάνε καλύτερα σε σχέση με τη δύσκολη αρχή. Ο ΠΑΟ όμως είναι μια ομάδα που τώρα χτίζεται. Θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της.

 

Η δουλειά που γίνεται προφανώς και βγαίνει σιγά-σιγά στο γήπεδο. Σίγουρα είναι νωρίς ακόμη για πολλά συμπεράσματα, αλλά αυτές τις μέρες ο Παναθηναϊκός αρχίζει να αποκτά ψυχολογικό πλεονέκτημα τώρα που η χρονιά είναι προς το φινάλε της. Ο ΠΑΟΚ πέφτει, ο ΠΑΟ ανεβαίνει. Έχει στόχο την έκπληξη στα πλέι οφ και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα μάλλον δεν θα είναι έκπληξη το κάτι παραπάνω στα πλέι οφ. Στο Κύπελλο είναι φαβορί για τον τελικό. Εκεί όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος προφανώς και όλα γίνονται. Ένα ματς είναι. Δεν έγινε ξαφνικά ομάδα το «τριφύλλι». Δεν λέμε κάτι τέτοιο. Ομάδα γίνεται και μάλιστα καλή. Αν σταθεροποιήσει την απόδοση και τα αποτελέσματα του εντός κι εκτός έδρας, τότε όλα θα πάνε όπως θέλουν οι άνθρωποί του.

Πηγή: SportDay