Ευτυχώς για όλους εμάς τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, το Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε με αγωνιστική δράση, κάτι που περιμέναμε καιρό. Ένα ακόμα ευτύχημα είναι πως ακόμα τα εκατομμύρια δεν κάνουν ομάδες, πάρα μόνον αν υπάρχει αρκετή υπομονή και πολύ δουλειά. Με τη φανέλα και μόνο έφτανε να κερδίσει η Μπαρτσελόνα τη Σίτυ, αρκεί να το αποδείκνυε και στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι τέτοιο έγινε και όπως φαίνεται θα είναι αυτή που θα περάσει στους "8" της διοργάνωσης.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρυσι, όταν συνάντησε την Παρί στον δρόμο της. Καλά κάνουν οι πρόεδροι και χώνουν φράγκα στους συλλόγους τους, φτάνει να γνωρίζουν ότι η ιστορία δεν αγοράζεται, αλλά με τα χρόνια, την εμπειρία και τους σωστούς χειρισμούς, κάποια στιγμή αποκτιέται.

Όσο για αυτά που συνέβησαν χθες στο Μάντσεστερ, ενώ σαν θεατής τα βρήκα χορταστικά και νομίζω πως κέρδισε η ομάδα που διαθέτει στο ρόστερ της τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Έχει συζήτηση πολύ το πέναλτι για το αν το έκανε ο αμυντικός, για το αν το κέρδισε ο Μέσι, για το αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής η παράβαση. Νομίζω πως αν ρωτήσεις 10 διαιτητές οι μισοί θα σου πουν ότι ήταν και οι άλλοι μισοί ότι δεν ήταν. Βέβαια εγώ έχω μία άλλη, καλύτερη απορία και θα ήθελα πολύ να μου τη λύσει ο ίδιος ο Πελεγκρίνι. Αν είσαι ο Ντεμικέλις και έχεις μπροστά σου τον επιθετικό, κάνεις ή δεν κάνεις τάκλιν στην επίμαχη φάση της ανατροπής και της αποβολής; Παίρνεις το ρίσκο όταν ο επιθετικός είναι ο Μέσι; Που για να τον σταματήσεις όπως λέει και ο Αντώνης ο κολλητός μου, καλύτερα να τον πυροβολήσεις.

Το άλλο που με εντυπωσίασε είναι πως η Σίτι δεν φάνηκε σε καμία στιγμή πως συνέχιζε με 10 παίκτες, έκανε φάσεις για γκολ και λίγο πριν από το τέλος δέχθηκε ένα ποιοτικό γκολ από την Μπάρτσα, που θα μπορούσε να το είχε φάει και με 11. Ωραίος ο Ντάνι, θα μπορούσε να είχε σκοράρει και νωρίτερα, αλλά το έκανε όταν έπρεπε και διευκόλυνε τα πράγματα. Θετική εντύπωση μου έκανε και ο Νεγρέδο από την άλλη. Ο Ισπανός μαχόταν, κρατούσε μπάλα, δημιουργούσε φάσεις, δεν άφηνε ήρεμους τους Καταλανούς αμυντικούς και αν είχε συμπαίκτη τον Κουν στο παιχνιδί, οι ισορροπίες θεωρώ πως θα ήταν άλλες.

Ελπίζω και σε δύο εβδομάδες ο επαναληπτικός αγώνας να έχει θέαμα, να έχει γκολ κι ας περάσει στους "8" ο καλύτερος!