Ο Ιταλός συνθέτης έγραψε τον «Κουρέα της Σεβίλλης» και ο Αργύρης Πεδουλάκης (ξανα)παρουσίασε χθες τον «κουρέα της Πορτ Τζεντίλ»!


Για να μη μένουν κενά στη διήγηση, το Πορτ Τζεντίλ ή αλλιώς Μαντζί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το βασικότερο κέντρο παραγωγής πετρελαίου και ξυλείας της Γκαμπόν: εκεί γεννήθηκε ο Στεφάν Λάσμε, που χθες αποτέλεσε τον κεντρικό άξονα του Παναθηναϊκού και -για να μην παρεκκλίνω από τη σημειολογία της επετείου- κούρεψε τον Ολυμπιακό!

Τούτου του ρόλου του δοθέντος, από σήμερα κιόλας οι συμπαίκτες του αντί για Στεφάν, μπορούν να τον φωνάζουν... Φίγκαρο!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού για τρίτη φορά στη σειρά και για έβδομη στα τελευταία δέκα ματς, οδηγώντας το ματς εκεί όπου τον βολεύει: στην άμυνα, στις μετρημένες (60-65) κατοχές, στο σετ παιχνίδι, στις επαφές, στην αποφασιστικότητα και στο δικό του στιλ, το οποίο στην παρούσα φάση αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικό από εκείνο του Ολυμπιακού, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα εξαναγκαζόταν από την πίεση του αντιπάλου του να ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο από το πλάνο του...

Ο Σπανούλης υπήρξε για άλλη μια φορά σκιώδης, καθώς τελείωσε το ματς με 2/12 σουτ και χωρίς καμιά ασίστ, αλλά η αναμενόμενη εκ μέρους του Μπαρτζώκα επικέντρωση του Παναθηναϊκού στην εξολόθρευσή του, άνοιξε εξαρχής νέους ορίζοντες στους πρωταθλητές Ευρώπης, που ενεργοποίησαν το δικό τους Plan-B.

Από την αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός επιδίωξε να τρέξει και να παίξει με τα ποσταρίσματα (κατά βάσιν του Περπέρογλου, που έβαλε τους έντεκα από τους πρώτους είκοσι πόντους της ομάδας του), αλλά βαθμιαία εγκατέλειψε αυτή τη λογική, έκανε (όχι πολλά, αλλά) φτηνά λάθη και χαράμισε την υπεροχή του στα ριμπάουντ και το, τηρουμένων των αναλογιών, υψηλό ποσοστό ευστοχίας του.

Οπως για κάθε δράση υπάρχει η αντίδραση, ομοίως και για κάθε επιθετική αβαρία ή τακτικό αποπροσανατολισμό, υπάρχει ένας αμυντικός εξαναγκασμός, ου μην και ιδεασμός!

Παρόντος του Σπανούλη, ο Πεδουλάκης, φρονίμως ποιών, επέμεινε στη χρησιμοποίηση του (τραυματία και πλημμελώς προετοιμασμένου) Γκιστ μαζί με τον Λάσμε και είδε την επιλογή του να γνωρίζει τρανή επιβεβαίωση. Στην κορύφωσή της και πέραν των 18 πόντων του Γκαμπονέζου, η (καθοδηγούμενη από τον ίδιο) άμυνα του Παναθηναϊκού υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να τελειώσει το ματς με έξι σερί άστοχα σουτ, από το κάρφωμα του Ντάνστον (59-61) και πέρα.

ΥΓ: Ιδού ο MVP σε τίτλους τέλους: στα τελευταία εκατόν δέκα δευτερόλεπτα ο Λάσμε ισοφάρισε με τζαμπ σουτ από την κορυφή της ρακέτας, εν συνεχεία τάπωσε τον εφορμούντα Σλούκα, ενώ με το άπλωμα των χεριών και του κορμιού του σήκωσε τους πυλώνες πάνω στους οποίους ο Παναθηναϊκός εδραίωσε τη νίκη του και ό,τι αυτή συνεπάγεται στον μακρύ δρόμο προς το Μιλάνο.

Πηγή: sentragoal.gr