Πριν από το ματς με την Γιουνάιτεντ, πόσοι πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα νικούσε, ακόμα και αυτή την ομάδα που (όπως φάνηκε χθες) είναι σε κακή κατάσταση. Ακόμα πιο λίγοι, ή μάλλον ελλάχιστοι πίστευαν ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα έφταναν στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τους νίκη, χωρίς καν ο Ρομπέρτο να χρειαστεί να κατεβάσει τα ρολά, όπως είχε συμβεί στο ματς με την Μπενφίκα.

Μετά από την αναμέτρηση με την Παρί ΖΣ στην Γαλλία, είχα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Η Μάντσεστερ αυτό το ένιωσε από πρώτο χέρι, βλέποντας την Τρίτη το βράδυ τον εγωϊσμό της να κατακερματίζεται. Μια ομάδα για λύπηση, που προκαλούσε θλίψη στους φίλους της.

Πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν "τυχερό" τον Ολυμπιακό, που βρήκε την Μάντσεστερ σε τόσο τραγική αγωνιστική κατάσταση. Ισως να είναι και έτσι. Ισως όμως και ο Ολυμπιακός να βύθισε με την απόδοσή του την Μάντσεστερ ακόμα περισσότερο. Δεν θέλει άλλωστε και πολύ όταν σε πάρει από κάτω να μην μπορείς να σηκώσεις κεφάλι με τίποτα.

Ο Ολυμπιακός μετά από πολύ καιρό είναι και πάλι ομάδα του προπονητή του. Είτε διαφωνείς, είτε συμφωνείς με τον Μίτσελ, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι ο Ισπανός έχει πλέον καταφέρει να αφήσει τη σφραγίδα του στην ομάδα και να γράψει τη δική του ιστορία.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε με τον Μίτσελ στο Τσάμπιονς Λιγκ ό,τι δεν κατάφερε με τον Βαλβέρδε, να προκριθεί δηλαδή στους "16", και επιπλέον πέτυχε ό,τι δεν είχε πετύχει με κανέναν άλλον τεχνικό στο παρελθόν, να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε αυτή τη φάση. Ηταν η πρώτη επιτυχία των "ερυθρόλευκων" στους "16", καθώς στα τέσσερα προηγούμενα ματς δεν είχαν νίκη, ενώ μέσα στο Φάληρο δεν είχαν καν γκολ (0-0 με Τσέλσι και 0-1 με Μπορντό).

Την Τρίτη κατέφεραν απέναντι σε μια ομάδα με πολύ πιο βαριά φανέλα από τις δύο προηγούμενες να πετύχουν κάτι που πριν το ματς έμοιαζε με "mission impossible". Οχι μόνο κέρδισαν, αλλά κράτησαν τον "μηδέν" στην άμυνα, παίρνοντας αυτομάτως αυτοί από τον αγγλικό Τύπο το χρίσμα του φαβορί.

Η εικόνα του Ολυμπιακού την Τρίτη είναι έργο Μίτσελ. Ο Ισπανός που το καλοκαίρι είχε βρεθεί μια ανάσα από την επιστροφή στην πατρίδα, πλέον δεν νιώθει... εξόριστος, αλλά έτοιμος να μπει ξανά στην αρένα της πριμέρα ντιβισιόν, έχοντας κάνει με επιτυχία το αγροτικό του στην Ελλάδα.

Αν και το παράπονό του είναι ότι αυτός σε αντίθεση με τον Ερνέστο δεν έχει ακούσει το όνομά του από την εξέδρα (ούτε καν την Τρίτη) μπορεί να λέει πλέον ότι αυτά που ο Βάσκος προσπάθησε να ακουμπήσει, αυτός τα άρπαξε. Για πρώτη φορά φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σχεδόν τέλειος και τα 90 λεπτά του αγώνα, δεν έκανε σχεδόν κανένα λάθος και δεν άφησε τον αντίπαλό του να τον απειλήσει. Ηταν πραγματικά μια τέλεια ποδοσφαιρική παράσταση, με τον Ολυμπιακό να παίρνει στο τέλος ακριβώς αυτό που ήθελε από την αρχή, χωρίς να χρειαστεί ούτε την τύχη (όπως είχε γίνει στο Βέλγιο), ούτε τον Ρομπέρτο (όπως είχε γίνει με την Μπενφίκα).

Ο Ολυμπιακός έδειξε κόντρα στην Μάντσεστερ ότι πλέον μεγάλωσε. Μπήκε στο "πριβέ" κλαμπ των μεγάλων με σκοπό να μείνει σε αυτό και να προσπαθήσει να πάρει όσα περισσότερα μπορεί. Το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός δεν έκανε την υπέρβαση, αλλά μάζεψε από το ευρωπαϊκό του χωράφι, αυτά που με κόπο είχε σπύρει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μπορεί να άργησε, μπορεί να το δικαιούταν και άλλες χρονιές, αλλά τελικά αποζημιώθηκε, αφού καρπός που γεύτηκε ήταν πάρα πολύ γλυκός...

Πηγή: Goal